E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
16 Eylül 2022 - 16:53 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FedEx’ten gelen moral bozucu küresel ekonomi yorumunun ardından güne yüzde 1’in üzerindeki düşüşlerle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe sert düşüşle başladı. Yatırımcılar FedEx’in küresel ekonomi hakkındaki karamsar uyarısını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,17 düşüşle 30.598,17 puanda, S&P 500 Endeksi %1,25 düşüşle 3.852,40 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,59 düşüşle 11.368,98 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0288 yükselişle %3,478 seviyesinde değerleniyor.

Dünyaca ünlü nakliye şirketi FedEx tam yıllık bilanço rehberliğini açıkladı. Şirket küresel ekonomi "önemli ölçüde kötüleştikçe" yumuşak küresel sevkiyat hacimleriyle mücadele etmek amacıyla maliyet düşürücü girişimler uygulayacağını söyledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açıklamanın ardından FedEx hisseleri %23 düştü. Nakliyat sektöründeki hisse senetleri tipik olarak önde genellikle ekonomi için önemli bir gösterge olarak kabul edilir. FedEx'in duyurusu Cuma günü daha geniş çaplı düşüşlere katkıda bulunabilir.

CNBC’nin haberine göre varlık yönetimi şirketi Sivercrest’ten Robert Teeter konuyla ilgili açıklamasında, “Bu geleneksel açıdan bakıldığında kesinlikle bir başlangıç. Ancak bana kalırsa pandemi ve pandemi sonrası ekonomiye baktığımızda gördüğümüz şeylerden biri de farklı sektörlerin farklı döngüleri olduğu” ifadelerine yer verdi.

Teeter açıklamasında, “Hiç şüphesiz haberler olumlu değildi ve kesinlikle ileriye dönük marjların önemi üzerine bir anlatı oldu. Bu da bence şirket bazında değişim gösterebilecek bir konu” sözlerini ekledi.

ABD borsalarında üç büyük endeks 5 haftadır dördüncü kez haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Borsalarda artık geçmişte kalan geri dönüş rallisi ise gün geçtikçe bir ayı piyasası rallisine daha çok benzer hale geldi. Dow Jones Endeksi hafta boyunca %4,9 düştü. S&P 500’de ise düşüşler %5,3’ü geçti. Teknoloji hisseleri ise en fazla yara alan sektör oldu. Nasdaq Endeksi hafta boyunca %6,1 düşerek haziran ayından bu yana en kötü haftalık performansını kaydetmeye hazırlanıyor.

Wall Street endekslerindeki düşüşlerin büyük bir kısmı ağustos ayı ABD tüketici fiyat endeksi raporlarının şaşırtıcı bir şekilde yüksek gelmesinden sonra oluştu. Salı günü Dow Jones Endeksi son iki yılın en kötü performansını kaydederek 1.200 puanın üzerinde düşmüştü.

FED 100 baz puan derse borsalara ne olacak?

 

Druckenmiller’den borsalar için 10 yıllık karanlık uyarısı

 

El- Erian: Yatırımcıları zorlu bir dönem bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)