E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
09 Ağustos 2022 - 17:01 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne çip şirketlerinden gelen bilanço uyarılarını izliyor. Yatırımcıların gündemine ise yarın açıklanacak ABD enflasyon verileri var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar yarın açıklanacak kritik enflasyon rakamları öncesinde hayal kırıklığı yaratan bilanço uyarılarını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 düşüşle 32.828,97 puanda, S&P 500 Endeksi %0,29 düşüşle 4.128,05 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,99 düşüşle 12.519,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0366 yükselişle %2,795 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji hisselerindeki düşüşte Micron’un bilanço uyarısı haberler etkili oldu. Bellek çipi üreticisi Micron, 'makroekonomik faktörler ve tedarik zinciri kısıtlamaları' nedeniyle gelirin bir önceki bilanço rehberliğinin gerisinde kalabileceği konusunda uyardı. Şirketin hisseleri açılışta yaklaşık %4 düştü.

ABD’li çip üreticileri için zorlu bir hafta geçiyor. Pazartesi günü, Nvidia'nın beklenenden daha zayıf gelir beklentisi açıklaması sektördeki hisselerdeki düşüşün fitilini ateşlemişti. iShares Yarı İletken ETF’si Salı günü itibariyle %2,90’lık düşüşle işlem görüyor.

Üç haftadır üst üste yükselen S&P 500 Endeksi ise bilanço sezonunda büyük şirketlerden gelen zayıf bilançoları uyarı olarak gördü. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) reaksiyonunu kestirebilmek için yarın açıklanacak enflasyon rakamlarını bekliyor.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları şirketi Wolfe Research’ten Chris Senyek müşteriyle paylaştığı notta, “Bizim görüşümüze göre FED’in faiz artırımları ekonominin yönünü etkiliyor. Sıkılaştırmanın ekonomiyi geniş çapta etkilemeye başladığına inanıyoruz. Orta vadeli ayı piyasasını baz alan pozisyonumuzu değiştirmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Birçok yatırımcı Çarşamba günkü enflasyon raporunu piyasa için potansiyel bir dönüm noktası olarak izliyor. Dow Jones tarafından yapılan ankete katılan ekonomistler, Temmuz ayı tüketici fiyat endeksi raporunun enflasyonda ılımlılık işaretleri paylaşmasını bekliyor.

Beklentiler TÜFE'nin aylık bazda %0,2 artması ve çekirdek TÜFE'nin %0,5 artması yönünde. Bu artışlar Haziran ayındaki sırasıyla %1,3 ve %0,7'lik artışların ardından bir yavaşlamayı işaret edecek.

Servet yönetimi şirketi Capital Wealth Planing’ten Kevin Simpson konuyla ilgili açıklamasında, “Enflasyonun iyi bir şekilde düşürebilmeyi sağlarsanız, tarihi derecede güçlü olan bu işgücü piyasasıyla birlikte, 16 Haziran'daki en düşük seviyenin piyasa için bir dip olduğunu iddia edebilirsiniz. Kulağa çılgınca geldiğini biliyorum, ama FED’in bu ince hesabı göz önünde bulundurma ihtimali bile var” ifadelerine yer verdi.

ABD’de enflasyon kâbusu bitmeyecek

 

Bitcoin 30 bin dolar yolculuğunda mı?

 

Küresel risk iştahında dalgalı ve kararsız görünüm hakim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)