E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
06 Temmuz 2022 - 17:16 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ekside başladı. Portföy savunma hisselerine yönelen yatırımcılar ABD’de olası bir resesyonun piyasaları nasıl etkileyeceğini tartışıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe hafif düşüşle başladı. Yatırımcılar Salı günü gün ortasında görülen keskin dönüşün ardından portföy savunma hisselerine yöneliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,05 düşüşle 30.951,47 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 azalışla 3,826,28 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,14 düşüşle 11.306,67 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0127 yükselişle %2,818 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında Çarşamba günü kamu hizmetleri ve sağlık sektörü gibi portföyler için güvenlik vadeden sektör hisselerinde yükselişlere sahne oluyor. Amerikan içecek şirketi Constelllation ve ilaç devi Merck hisseleri açılışta S&P 500 Endeksi’nde en iyi performans gösteren hisseler oldu. Perakende devi Walmart’ın hisseleri %1,4 yükseldi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endekslerindeki hareketlilik Salı günü hisse senetlerinde görülen geri dönüşün yansımalarını içeriyor. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz gün işlem sonuna doğru %2’lik düşüşten toparlanarak günü %0,2’lik yükselişle bitirmişti. Günün en iyi performans gösteren endeksi Nasdaq ise %1,75 yükseliş yakalamıştı. Dow Jones Endeksi ise 129 puan kaybetmesine karşın 700 puanlık düşüşten geri dönmüştü.

Ekonominin resesyona girmek üzere olup olmadığı tartışmaları ise yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin 2 yıllık tahvil getirilerinin altına düşmesi yatırımcılarda resesyon beklentilerini güçlendirdi. Tahvil piyasasındaki söz konusu ters hareket yatırımcılar tarafında resesyon göstergesi olarak algılanıyor.

Salı günü ekonomide yavaşlama beklentileri petrol fiyatlarında da düşüşe sebep olmuştu. Petrol fiyatlarındaki düşüş Çarşamba günü de devam etti. 100 doların altına düşen ABD Batı Teksas petrolleri %1,52 azalışla varil başına 97,99 dolardan alıcı buluyor. Brent petrolse %1,14 düşüşle varil başına 101,6 dolardan fiyatlanıyor.

CNBC’nin haberine göre Wall Street analistleri ise olası bir durgunluğun hafif olacağını öngörüyor. Borsa araştırmaları şirketi Yardeni Research’ün başkanı Ed Yardeni konuyla ilgili açıklamasında, “Piyasalar bir resesyona hazırlanıyor ve aslına bakılırsa şimdi bunu destekliyor. İnsanlar, madem bir resesyon gerçekleşecek, bu bir an önce olsun. Aşırılıkları temizleyelim ve her şeye yeniden başlayalım şeklinde düşünüyor” ifadelerine yer verdi.

Yardeni, “Piyasa gelecek yıla odaklanmaya başlıyor ve gelecek yıl bu resesyon ortamının ortaya çıktığı her şeyden çok iyi bir toparlanma yılı olabilir. Hepimiz bir çeşit Hamlet resesyonundan bahsediyoruz: Olmak ya da olmamak... Ben hafif bir durgunluk dönemi olacağını düşünüyorum” dedi.

ABD'de haftalık perakende satışlarda artış

 

ABD’de mortgage faizleri yükseldi

 

Emlak yatırımcılarını korkutan tahmin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)