E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
27 Haziran 2022 - 17:12 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar zayıf geçen bir altı aylık periyodun son günlerine yönelik strateji oluşturmayı hedefliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz hafta yakaladığı güçlü bir toparlanmanın ardından yeni haftaya düşüşle başladı. Wall Street yatırımcıları son yılların en kötü yarı yılın geride bırakmaya hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 düşüşle 31.424,79 puanda, S&P 500 Endeksi %0,38 azalışla 3.896,88 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,71 düşüşle 11.524,88 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0264 yükselişle %3,162 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’te haftanın ilk gününde enerji sektörü öne çıktı. Açılışta Devon hisseleri %4 yükselirken Valero ve Occidental şirketlerinin hisseleri ise %2’nin üzerinde değer kazandı.

İlaç üreticisi BioNTech hisseleri şirketin Omikron bazlı Kovid-19 aşılarının bu varyanta karşı gelişmiş bir bağışıklık tepkisi oluşturduğunu açıklamasının ardından %4’e yakın yükseldi.

Havayolu şirketi Spirit Airlines’In hisseleri ise %7’nin üzerinde düştü. Düşüşlerde şirketin Frontier Group’tan gelen satın alma teklifini kabul edeceğini açıklaması etkili oldu.

ABD borsaları geçtiğimiz hafta güçlü bir yükseliş yakalamıştı. Dow Jones Endeksi hafta boyunca %5,4 yükselmişti. Aynı hafta S&P 500 Endeksi %6,5, teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise %7,5 yükselmişti.

S&P 500 Endeksi, Haziran ortasında ayı piyasasının en düşük seviyesine ulaştığından beri %6'dan fazla arttı. Ancak endeks hala en yüksek seviyesinin %19 aşağısında ve yıl başından bu yana% 18 düşüş gösterdi.

Yatırımcılar hisse senetlerinin dibi bulup bulmadığını veya aşırı satış koşullarından kısa bir süre sonra geri dönüp dönmeyeceğini değerlendirmeye devam ediyor. Yatırımcıların çeyrek sonu için varlıklarını yeniden dengelemesiyle bu hafta hisse senetleri kısa vadeli de olsa bir yükseliş elde edebilir.

Ancak CNBC’nin haberine göre UBS Hisse Senetleri Stratejisti Christopher Swann piyasalardaki volatilitenin henüz sona ermediği konusunda uyarıyor. Swann konuyla ilgili açıklamasında, “Endeksin Haziran ayının başlarında ayı piyasası bölgesine düşmesine neden olan endişeler ortadan kalkmadı. Bu endişelerin arasında faiz artışlarının hızı, resesyon tehdidi ve siyasi riskler de bulunuyor. Bizim görüşümüze göre, en olası tek senaryo, ekonomik yumuşak bir iniş sağlaması ve piyasaların istikrara kavuşması yönünde. Ancak bu duyarlılığın değişmesi muhtemeldir ve içerisinde bulunduğumuz ortam yüksek bir inançla pozisyon alınabilecek bir pazar değil” ifadelerine yer verdi.

Hedge fonları borsalarda düşüş bekliyor

 

Borsaların gündemi çeyrek sonu rallisi

 

Küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)