E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
22 Haziran 2022 - 17:20 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Çarşamba gününe ekside başladı. Yatırımcılar FED Başkanı Powell’ın ABD Kongresi’nde verdiği ifadeleri değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Endekslerde Salı günü kaydedilen yükselişlerin bir kısmı silindi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,65 düşüşle 30.332,93 puanda, S&P 500 Endeksi %0,44 azalışla 3.748,38 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,07 düşüşle 11.062,02 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1442 düşüşle %3,139 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endekslerindeki düşüşler ABD ekonomisinde bir resesyonun yaklaştığına dair endişelerin ağırlık kazanmasıyla birlikte gerçekleşti. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü ABD Kongresi’ne verdiği demeçte dünyanın en büyük ekonomisinde son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonu düşürmek için ‘kararlı’ olduklarını söyledi.

FED Başkanı, ABD Senato Bankacılık Komitesi'ne verdiği ifadede "Yüksek enflasyonun neden olduğu zorluğu anlıyoruz. Enflasyonu tekrar düşürmeye kararlıyız ve bunu yapmak için hızlı bir şekilde hareket ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Powell açıklamasında FED’in “enflasyonun aşağı indiğine dair ikna edici kanıtlar bulana dek” bu pozisyonunu koruyacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta FED faiz oranlarını 75 baz puan artırdığını ve gelecek ay da bu büyüklükte faiz artırımı yapabileceğini açıklamıştı. Hisse senetlerinin söz konusu faiz politikasına tepkisi ise sert olmuştu. Endeksler geçtiğimiz hafta 2020 yılından bu yana en kötü performansını göstermişti. Endeksler geçtiğimiz gün %2’nin üzerindeki yükselişlerle bir miktar toparlansa da Çarşamba günü itibariyle yatırımcılar hafta başında elde ettiği kazanımları büyük ölçüde kaybetti.

Londra merkezli borsa analiz şirketi Capital Economics’in Borsa Ekonomisti Oliver Allen Salı günkü ralliye ilişkin açıklamasında, “S&P 500 Endeksi’ndeki %2’yi aşan ralliye rağmen endeksin dibi gördüğünden şüpheliyiz. Zira FED (ABD Merkez Bankası) sıkılaştırma döngüsünü bitirmekten çok uzak olduğu ve ABD ekonomisinin zayıflayacağı görüşündeyiz” ifadelerine yer verdi.

ABD'de büyük mağazalarda perakende satışlar Haziran'ın 3. haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 12,8 arttı.

Powell'dan 'faiz artırımlarına devam' mesajı

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

ABD'de MBA endeksleri karışık seyretti, faizler yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)