E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
24 Mayıs 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Snap bilançosu sonrasında sosyal medya hisselerinde görülen sert düşüşle yeni güne başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar sosyal medya şirketi Snap ve perakende şirketi Best Buy’dan gelen zayıf bilanço beklentileri ve küresel büyüme görünümdeki endişeleri değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,53 düşüşle 31.712,09 puanda, S&P 500 Endeksi %1,48 azalışla 3.915,09 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,89 düşüşle 11.204,88 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0816 düşüşle %2,778 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Snap'in Pazartesi günü işlem sonrası açıkladığı bilanço beklentilerinde makroekonomik ortamın Nisan ayında beklenene göre “daha fazla ve daha hızlı bir şekilde" kötüleştiğine dikkat çekildi. Snapchat’in çatı şirketi olan firmanın hisseleri yeni günde yüzde 40’a (%39,6) yakın olağanüstü bir düşüşle işlem görüyor.

Açıklamanın ardından diğer sosyal medya devlerinin hisselerinde de sert düşüşler gözlemleniyor. Açılışta Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms’un hisseleri %9,69, Twitter hisseleri %2,88, Pinterest hisseleri %24,46 ve Google’ın çatı şirketi Alphabet %6,87 değer kaybetti.

 Geçtiğimiz hafta düşük bilançolarıyla ABD’deki enflasyonun tüketiciye etkisine ilişkin olumsuz sinyaller veren Walmart ve Target’ın ardından bir diğer ABD’li perakende devi Best Buy da benzeri yönde bir bilanço paylaştı.

Financial Times’ın haberine göre Martin Currie'nin Küresel Portföy Yöneticisi Zehrid Osmani, "Ekonomik döngünün hızlı bir şekilde yavaşlaması muhtemel" yorumlarında bulundu. Borsa uzmanına göre yatırımcılar analistlerin bu yıl büyük şirketler için yaptıkları bilanço tahminlerini geniş ölçüde düşürmesini talep ediyor. Osmani “şirketler bilançolarda hayal kırıklığına uğradığında piyasalardaki sinirlerin bozulduğuna” dikkat çekti.

En zengin 50 kişinin borsadaki serveti eriyor

 

Bitcoin'de kararsız seyir

 

Küresel piyasalar 2008 yazını hatırlatıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)