E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
12 Mayıs 2022 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde haftalardır devam eden satış dalgası bugün de etkisini gösterdi. Güne düşüşle başlayan borsalarda yatırımcılar hayal kırıklığı yaratan ABD enflasyon rakamlarını fiyatlandırmayı sürdürüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yine sert bir satış dalgasıyla başladı. Küresel piyasalarda ayı piyasası algısı devam ederken Wall Street borsalarında S&P 500 Endeksi bir yıldan uzun süredir en düşük seviyesine geriledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,72 düşüşle 31.605,25 puanda, S&P 500 Endeksi %1,05 azalışla 3.894,01 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,48 düşüşle 11.196,48 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0616 düşüşle %2,849 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Çarşamba günü açıklanan ABD nisan ayı enflasyon verileri yıllık bazda %8,3’lük yükselişle beklentilerin üzerinde geldi. ABD tüketici fiyat endeksi halen 40 yılın en yüksek seviyesi olan %8,5’e yakın seyrediyor. Hayal kırıklığı yaratan enflasyon verilerinin ardından yatırımcılar hisse senetlerinden kripto paralara kadar neredeyse tüm riskli varlıklardan çekilme eğilimi gösteriyor.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları şirketi Vital Knowledge’dan Adam Crisafulli borsalara ilişkin açıklamasında, “Hisse senetleri dünyanın her köşesinde satışta ve piyasaların ruh hali giderek daha aksi hale geliyor” ifadelerine yer verdi.

Açılışta %3’ün üzerinde değer kaybeden Apple hisseleri son 52 haftanın en yüksek seviyesinden %22 düşerek ayı piyasasına girdi. Apple hisselerindeki sert düşüşlerle birlikte Çarşamba günü teknoloji devi dünyanın en değerli şirketi unvanını petrol şirketi Saudi Aramco’ya kaptırmıştı.

Perşembe günü açıklayan nisan ayı ABD üretici fiyat endeksi (ÜFE) yükselen enflasyona ilişkin korkuları dindiremedi.

Çarşamba günü kapanışında Dow Jones Endeksi %1,02, S&P 500 Endeksi %1,65 ve Nasdaq Endeksi %3,18 düşmüştü. S&P 500 Endeksi yıl başındaki seviyesinden %17, tüm zamanların en yüksek seviyesinden ise %18 aşağıda işlem görüyor. Nasdaq Endeksi ise şimdiden son zirvesinin yaklaşık %30 aşağısında.

Kripto piyasalarında tartışmalı stablecoin TerraUSD’nin çöküşüyle birlikte Bitcoin 27.000 doların altına kadar geriledi. ABD borsalarında Bitcoin varlığı olan teknoloji şirketleri bu düşüşle birlikte zarar gördü. Tesla hisseleri %4,22 düşüşle MicroStrategy hisseleri ise %12,21 değer kaybıyla işlem görüyor.

Son satış dalgasından sert bir şekilde etkilenen diğer teknoloji hisselerinde de düşüşler devam ediyor. Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms’un hisseleri %0,74 değer kaybıyla , Amazon hisseleri ise %0,96 düşüşle işlem görüyor.

Credit Suisse’ten David Sneddon Wall Street borsalarına ilişkin, “ABD hisse senetleri piyasaları klasik ‘risk bırakma’ korelasyonlarının yükselişiyle şu anda ağrı bir baskı altında kalmayı sürdürüyor. Tüm bunlara tahvil getirilerindeki düşüşler ve Japon Yeni’nin güç kazanması da ekleniyor” dedi.

Karışık bilanço açıklamasının ardından Disney hisseleri yeni güne %3,58 düşüşle başladı. Medya devi dijital içerik platformu Disney + için beklenenin üzerinde abone büyümesi paylaşmasına karşın Asya’daki Kovid etkileriyle ilgili yatırımcılarını uyardı.

Piyasaların geleceği FED’in kararına bağlı

 

Borsalarda renk kırmızı

 

Kripto paralarda kayıplar artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)