E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
18 Mart 2022 - 16:57 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ralli haftasının son işlem gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar üç gündür borsalarda etkisini hissettiren yükselişlerin ardından satışa geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları üç gün süren rallinin sonrasında haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,10 düşüşle 34.318,10 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 azalışla 4.399,68 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,27 düşüşle 13.578,04 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0132 düşüşle %2,164 seviyesinde değerleniyor.

S&P 500 bu hafta art arda üç gün boyunca devam eden rallide %4,9 yükseliş elde etti ve Kasım 2020'den bu yana en iyi haftasına doğru ilerliyor. Dow Jones Endeksi, dört günlük yükseliş serisinde hafta boyunca %4,7 yükseldi ve Kasım 2020'den bu yana en büyük haftalık yükselişine yaklaşıyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise bu hafta %6 yükselişle Şubat 2021'den bu yana en iyi haftasına yaklaştı.

Wall Street endekslerinde bugün FedEx hisseleri istihdam kıtlığı sebebiyle beklenenden daha düşük bilanço paylaşmasının ardından %3’ün üzerinde düşüşle güne başladı. Şirketin bilançosunda pandemi sürecinde Noel gelirlerinin düşük kalması da etkili oldu.

Havacılık şirketi Boeing’in hisseleri yeni güne %1,4’lük yükselişle başladı. Delta Air Lines’ın önemli bir sipariş için Boeing’le görüşme halinde olduğunu belirten Reuters kaynaklı bir haber hisse senetlerindeki yükselişe sebep olarak gösteriliyor.

Spekülatif yatırımcıların favori hissesi, video oyunu perakende şirketi GameStop, Noel sezonunu içeren bilançosunda beklenmedik bir şekilde kayıp bildirdi. Şirketin hisseleri yeni güne yaklaşık %7’lik düşüşle başladı. Şirket Nisan ayı sonu civarında NFT’ler için yeni bir Pazar oluşturacağını açıkladı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları Ukrayna-Rusya savaşındaki yeni gelişmeleri dikkatle takip ediyor.

Ukrayna'nın batısındaki Lviv eteklerindeki bir uçak tamir merkezini çok sayıda füze ile vurdu. Bu arada ABD Başkanı Joe Biden'ın savaş konusunda görüşmek üzere Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya gelmeyi planlanıyor. Ukraynalı bir yetkili, Kiev'i vuran bir hava saldırısında bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Rusya'nın Perşembe günü dolar cinsinden 117 milyon dolarlık tahvil ödemesi yaptığı ve böylece tarihi bir döviz borcu temerrüdünden kurtulduğu bildiriliyor. Haberin ardından hisse senetlerinde yükselişler gerçekleşti.

Cuma günü ABD Merkez Bankası yetkililerinden Christopher Waller CNBC’deki açıklamasında merkez bankasının aşırı seviyelerdeki enflasyonu dizginlemek için bu yıl en az bir faiz artışını 50 baz puan veya daha fazla bir oranda yürürlüğe koymaları gerekebileceğini açıkladı.

Söz konusu açıklama FED’in Çarşamba günkü toplantısında piyasaların beklentisiyle büyük ölçüde uyuşan faiz kararının ardından geldi. FED söz konusu para politikası toplantısında gösterge faiz oranını 2018'den bu yana ilk kez yükseltti ve bu yıl altı kez daha faiz artışı yapabileceklerinin sinyalini verdi.

Varlık yönetimi şirketi Nikko Asset Management Küresel Baş Stratejisti John Vail, "Neyse ki, önümüzdeki beş yıl içinde enflasyona ilişkin yatırımcı beklentileri oldukça aşağı çekildi ve bu durum sürdürülebilirse, biraz daha yüksek faiz oranlarına rağmen hem FED hem de piyasalar için faydalı olmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu.

BIST 100 Endeksinde yılbaşından bu yana en fazla kazandıranlar

 

Borsaların yönünü petrol fiyatları belirliyor

 

Gundlach: FED sonrası borsalar terse dönecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)