E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
01 Mart 2022 - 18:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar Rusya-Ukrayna savaşına ve yükselen petrol fiyatlarına odaklandı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Mart ayının ilk işlem gününe düşüşle başladı.Wall Street yatırımcıları petrol fiyatlarındaki yükselişi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaları izlemeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %031 düşüşle 33.786,03 puanda, S&P 500 Endeksi %0,12 azalışla 4.368,89 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,13 düşüşle 13.733,45 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0549 düşüşle %1,773 seviyesinde değerleniyor.

Hisse senetlerindeki düşüş uydu kameralarının Rusya ordularını Ukrayna’nın başkenti Kiev’e doğru kilometrelerce süren konvoy halinde ilerleyişini yakalamasının ardından gerçekleşti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Rusya’nın gerginliği tırmandırması enerji fiyatlarında yükselişe yol açtı. Batı Teksas petrolleri vadeli fiyatları %5 yükselerek varil başına 101 doları aştı ve yedi yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Gün içerisinde buğday fiyatlarında da yükseliş görüldü. Emtia fiyatlarındaki yükseliş ABD ve Avrupa’daki enflasyon korkularına eklendi. CNBC’nin haberine göre US Bank Varlık Yönetimi Hisse Senetleri Baş Stratejisti Terry Sandven müşterileriyle paylaştığı notta, “Endişe seviyesi büyümeye devam ettikçe volatilite de artar. Jeopolitik belirsizlik, enflasyon, yükselen faiz oranları ve teknik fiyat-trend verilerindeki bozulma, yatırımcı duyarlılığına ve hisse senedi fiyatlarına ağırlık veriyor” ifadelerine yer verdi.

Finans hisseleri Salı gününün en büyük kayıplarını oluştururken Bank of America hisseleri %1,9, Citigroup hisseleri %1,8 ve Charles Schwab hisseleri %3 değer kaybetti.

ABD devlet tahvili getirileri de düşüşe geçti. Yatırımcılar piyasalarda oluşan belirsizliklerin ardından güvenli liman arayışıyla tahvil yatırımlarına yöneldi. Tahvil piyasalarında getiriler fiyatların tersi yönünde hareket eder.

Ukraynalı ve Rus yetkililerin geçtiğimiz gün gerçekleştirdikleri görüşmelerden ateşkes çıkmadı. Ancak Batılı devletlerin Rusya’ya uyguladığı ağır ekonomik yaptırımlar Rusya ekonomisinde ve merkez bankasında hissediliyor. Bununla birlikte büyük şirketler de Batılı devletlerin yaptırımlarına katılıyor. En son Mastercard ve Visa Rus finans şirketlerindeki ağlarını engelleme kararı aldı.

JPMorgan'dan Marko Kolanovic Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna kaynaklı satış dalgasında en kötü günlerin sona erebileceğini söyledi: 

"Rusya-Ukrayna krizi piyasalarda oynaklık üretmeye devam edecek, ancak kurumsal bilançolar üzerindeki doğrudan etkisi daha az olacaktır. Daha yüksek emtia fiyatlarının enflasyon, büyüme ve tüketiciler üzerindeki etkileri göz önüne alındığında dolaylı riskler daha önemli. Bununla birlikte, kriz nedeniyle FED’in sıkılaştırma kararlarını güvercin politikalar açısından yeniden değerlendirilmek zorunda olması piyasalar için bir umut ışığı yaratıyor."

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Rusya yaptırımları piyasaların kabusu oldu

 

Rus rublesi önlemlere rağmen değer kaybediyor

 

Rusya-Ukrayna müzakeresi yarın devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)