E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
10 Şubat 2022 - 18:15 borsagundem.com

Wall Street endeksleri enflasyon rakamlarının ardından yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar enflasyon rakamlarının ardından gözlerini tahvil piyasasına çevirdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe 40 yılın en yüksek rekor enflasyon verilerinin ardından düşüşle başladı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %2 seviyesine yaklaştı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 düşüşle 35.694,09 puanda, S&P 500 Endeksi %0,49 azalışla 4.564,62 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,75 düşüşle 14.381,99 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0665 yükselişle %1,991 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street gün içerisinde yayınlanan rekor enflasyon verilerinin ardından satış baskısıyla karşı karşıya kaldı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Merkez Bankası (FED) faiz oranı beklentilerini yakından takip eden 2 yıllık ABD hazinesi bonoları %0,14 yükselerek %1,48 getiri oranına ulaştı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri ise %2 seviyesinin yakınlarına kadar geldi. Financial Times’ın haberine göre borsalar ABD Merkez Bankası’nın bu yıl altı kez faiz artırımı yapması ihtimalini değerlendiriyor.

ABD tüketici fiyatları geçen ay yıllık yüzde 7,5'lik bir hızla yükseldi ve 1982’den bu yana en hızlı yükselişi işaret etti. Analistlerin tahmin ettiği seviye ise yüzde 7,3'tü. ABD ekonomisindeki aylık bazlı enflasyon oranı ise Ocak ayında %0,6’ya ulaşarak analistlerin %0,5’lik tahminlerini geride bıraktı.

TS Lombard’ın ABD Baş Ekonomisti Steven Blitz konuyla ilgili açıklamasında, “Bu rakamlar, benim enflasyonun yavaş yavaş gevşeyeceğini öngören tezimi değiştirir mi? Hayır. FED, Mart ayında faizleri 50 baz puan (0,5 yüzde puan) artırarak piyasayı şoke edecek mi? Bunun olasılığı arttı, ama yine de 6 hafta sonra 25 ve daha sonra tekrar 25 baz puan faiz artışı alma ihtimalimiz daha yüksek" dedi.

Endekslerde ise bilanço açıklaması sonrası Walt Disney’in %6,55’lik yükselişi dikkat çekti. Dev eğlence şirketi tema parklara giriş oranlarında toparlanma bildirirken video akış hizmeti Disney+’ta ise analistlerin beklediğinden çok daha fazla yeni abone eklediğini açıkladı.

Küresel piyasalar Rusya’nın Ukrayna sınırına 100 bin asker konuşlandırması sonucu oluşan jeopolitik krizi de değerlendiriyor. Batılı ülkeler, Moskova'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Rus işletmelerine ve bireylere şimdiye kadarki en sert yaptırımlarını uygulayacaklarını söylüyor. Enerji fiyatları zirvedeyken Rusya’nın doğalgaz kaynakları üzerinden Avrupa ülkelerine baskı uygulayıp uygulamayacağı da merak konusu olmayı sürdürüyor. Brent petrolün varil fiyatı %0,1 düşüşle 91,46 dolara gerileyerek 2014’ten bu yana en yüksek seviyesi civarında seyrediyor.

ABD'de enflasyon rekor kırdı

 

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları düşmeye devam ediyor

 

AB: Rusya yüksek fiyatlara rağmen ilave gaz göndermiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)