E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
03 Şubat 2022 - 17:54 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Facebook’un çatı kuruluşu Meta Platforms’un bilançosuyla karamsar bir havaya büründü. Sosyal medya devinin hisseleri %24,6 düşüşle işlem görüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı. Hafta boyunca büyük teknoloji şirketleri bilançoları üzerinden sağlanan iyimserlik Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms’un hayal kırıklığı yaratan bilançosuyla birlikte terse döndü.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,70 düşüşle 35.379,86 puanda, S&P 500 Endeksi %1,61 azalışla 4.515,28 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,43 düşüşle 14.067,64 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0529 yükselişle %1,832 seviyesinde değerleniyor.

Beklenenden çok daha zayıf bilanço paylaşımının ardından vadeli endekslerde %20’nin üzerinde düşüş gerçekleştiren Meta Platforms hisseleri açılışla birlikte düşüşünü hızlandırdı.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre Meta hisseleri açılışta %24,56 değer kaybetti. Şirket ayrıca mevcut çeyrek için de beklenenden daha zayıf bir rapor yayınladı.

Yatırım danışmanlığı şirketi Metropolitan’ın CEO’su Karen Finerman CNBC’deki röportajında Meta bilançosu için, “Beğenmeyecek çok fazla şey vardı” ifadelerine yer verdi. Borsa uzmanı şirkete ilişkin gelir artışı beklentilerininse bilançonun “en ürkütücü” kısmı olduğunu kaydetti. Ancak Finerman hisse senetlerindeki sert düşüşünse “biraz abartılı” olduğuna dikkat çekti.

ABD Çalışma Bakanlığı 29 Ocak günü biten hafta için ABD’de işsizlik başvurusu rakamlarının 238 bin olduğu açıklandı. Dow Jones ekonomistleri işsizlik başvurularının geçtiğimiz haftaki 260 bin seviyesinden 245 bine düşmesini bekliyordu. Yatırımcılarsa Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerini dört gözle bekliyor.

Dow Jones'a göre genel tahminler ABD istihdamının 150.000 artacağını işaret ediyor. Ancak Wall Street çevrelerinde gerçek rakamın çok daha düşük olabileceğini belirtiyor. CNBC’nin haberine göre Ocak ayında istihdamın 400.000 düşeceğine dair tahminler de söz konusu.

ABD Merkez Bankası’nın Mart ayındaki faiz artışı gerçekleştireceği sinyallerinin ardından diğer merkez bankalarının para politikaları da merakla bekleniyordu. İngiltere Merkez Bankası para politikası toplantısında çeyrek puanlık faiz artırımı açıkladı. Avrupa Merkez Bankası ise euro bölgesindeki rekor enflasyona rağmen gösterge faiz oranı çizgisini korudu.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde azaldı

Facebook'un hisse başı kârı 3.67 dolara geriledi

 

Zuckerberg’ün servetinden 24 milyar dolar siliniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sokucu kurum03 Şubat 2022 18:12

    Bugün garan bilançosu spnrası uçacağını bekleyenler aracı kırumlardan önermeler videocular taradından tavsiyeler verdiler milletin eline neymiş şöyle kar geltirmiş böyle kar getirmiş bizene kardeşim kar müthişse veriyormu sana senelerdir karından pay? Eee kaç paraya gelmiş 10 senede hisse yazayım hiç bir boka gelmemiş almayın bu bankaları satın çıkın kalsınlar baş başa bakın o zaman nasıl giecekler 30-40 liralara nerdeniz la aracı kurumlar hani tavsiyeler ne oldu? Alayınızın