E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
28 Ocak 2022 - 18:07 borsagundem.com

Wall Street endeksleri düşüşle açıldı. Yatırımcılar FED açıklamaları sonrasında beşinci bir faiz artışı ihtimalini fiyatlandırmaya başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları nefes kesen iniş çıkışlarla geçen haftanın son işlem gününe de düşüşle başladı. S&P 500 Endeksi Mart 2020’den bu yana en kötü aylık performansını sergiliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,68 düşüşle 33.928,85 puanda, S&P 500 Endeksi %0,51 azalışla 4.304,41 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,42 düşüşle 13.296,97 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0120 yükselişle %1,816 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri hafta boyunca büyük çaplı dalgalanmalara maruz kaldı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre haftanın ilk işlem gününde Dow Jones Endeksi gün içerisinde 1000 puan düşüş göstermesine karşın seansı pozitif seviyede kapamıştı. Dow Jones ve S&P 500 Endeksleri üst üste dördüncü haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Nasdaq Endeksi ise hafta boyunca şimdiye kadar %3 oranında düştü. Endeks üst üste beşinci haftasını negatif bitirme yolunda.

ABD’de düşük sermayeli şirketler endeksi Russell 2000 geçtiğimiz gün en son rekor seviyesinin %20,9 oranında altında işlem gördü ve ayı piyasasına girdi. Borsalarda endekslerin son pik seviyesinin %10 ila %20 aşağısında işlem görmesine düzeltme bölgesinde işlem görmesi deniyor. %20 ve üzeri düşüşlerse ise ayı piyasası olarak adlandırılıyor.

Pazartesi günü sona erecek olan Ocak ayı bu sonuçlarla devam ederse, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi’nin Ekim 2008'den bu yana geçirdiği en kötü ay ve tüm zamanların en kötü yılın ilk ayı performansı olacak. S&P 500 Endeksi de Mart 2020'den bu yana en zayıf ve tüm zamanların en zayıf Ocak ayı için hızla ilerliyor. Dow Jones Endeksi ise yine Mart 2020'den bu yana en kötü ayını ve 2009'dan bu yana en kötü Ocak ayını geçirebilir.

Korku endeksi olarak da bilinen Cboe Volatilite Endeksi, bu hafta başında Ekim 2020'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve 30'un üzerinde işlem gördü.

ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, büyük ihtimalle üç yıldan uzun bir süreden sonra ilk kez gelecek aylarda kur artışına gidebileceklerini açıkladı. FOMC açıklamasında sıkılaştırma konusunda varlık alımlarının durdurulması ve bütçenin daraltılması gibi önlemlerin de alınacağı belirtildi. Piyasalarsa 2022’de beş kez çeyrek puanlık faiz artırımı ihtimalini fiyatlandırıyor.

CNBC’nin haberine göre, Goldman Sachs Genel Müdürü Chris Hussey konuyla ilgili açıklamasında, “FOMC toplantısı para politikası açısından herhangi bir sürpriz getirmedi. Ancak FED Başkanı Powell’ın politika normalleşmesinin ‘istikrarlı’ aşamasına girme ihtiyacı önerisi beklentilerden daha şahin bir adım olarak algılanabilir” ifadelerine yer veri.

ABD’de enflasyon göstergesi 40 yılın zirvesinde

 

Enflasyon beklentileri neden iki katına çıktı?

 

Küresel döviz piyasalarında FED paniği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)