E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
25 Ocak 2022 - 18:18 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ani iniş çıkışların görüldüğü bir hafta başının ardından yeni güne düşüşle başladı. S&P 500 Endeksi düzeltme bölgesinde işlem görüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları tarihin en büyük geri dönüşlerinden birini kaydettiği günün bir gün sonrasında tekrar düşüşe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,92 düşüşle 33.704,85 puanda, S&P 500 Endeksi %2,37 azalışla 4.305,56 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,69 düşüşle 13.482,58 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0328 düşüşle %1,738 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında Pazartesi görülen vahşi dalgalanmalar tüm büyük endeksleri etkilemişti Pazartesi günü Dow Jones Endeksi 1.100 puan kadar geriye düşmesinin ardından 6 günlük düşüş serisini durdurmuş ve yükselerek kapanmıştı. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi günün erken saatlerinden itibaren %4,9 kadar düşmüş fakat daha sonra bu gidişatı tersine çevirerek 2008’den bu yana kaydettiği en güçlü geri dönüşe ulaşmıştı. S&P 500 Endeksi ise gün içerisinde düzeltme bölgesine girmesine karşın güçlü yükselişlerin ardından pozitife dönmüştü

Yeni günde ise Dow Jones Endeksi 600 puanın üzerinde kayıpla işlem görüyor. Bununla en son 4 Ocak tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan endeks geçtiğimiz günü bu zirvenin %8,5 oranında aşağısında bitirmişti. S&P 500 Endeksi’nin an itibariyle kaydettiği %2,69’luk düşüş endeksin yeniden düzeltme bölgesine girdiğini işaret ediyor. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü düzeltme bölgesine giren Nasdaq Endeksi ise bu bölgenin derinliklerine doğru gerilemeye devam ediyor

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre borsalarda sıklıkla kullanılan ‘düzeltme bölgesi’ terimi bir endeksin en son zirvesinden itibaren %10 ila %20 arasında düşmesini işaret ediyor. Bu düşüşün %20 veya üzerinde olması hali ise ayı piyasası bölgesi olarak adlandırılıyor.

Tarihsel veriler Nasdaq Endeksi’nin kaydettiği keskin gün içi geri dönüşlerinin genellikle satış dalgasının sonunu işaret etmediğini gösteriyor. CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı firması Bespoke Investment Group’un analistleri bu geri dönüşle birlikte yüksek volatilitenin gözle görülür hale geldiğini belirtiyor.

SoFi’nin Baş Yatırım Stratejisti Liz Young CNBC’deki açıklamasında borsalardaki geri çekilmeler hakkında, “Henüz sona erdiğini düşünmüyorum. Bu uygun olmadığımız yeni bir ortamı sindirme süreci” açıklamasında bulundu.

Barclays’den Maneesh Deshpande ise borsalara ilişkin gün içerisinde paylaştığı notta, “Parasal sıkılaştırmadan kaynaklanan aşağı yönlü riskler tarihtekilere göre daha yüksektir. Etkileri şimdiye kadar yüksek değerlemeleri olan hisselerde lokalize olmuştu. Ancak şimdilerde daha geniş bir risksiz ticaret belirtileri oluşuyor” dedi.

ABD'de konut fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

Morgan Stanley: ABD borsalarında yatırımcılar ateşle oynuyor

 

Wall Street’teki geri dönüş yatırımcı endişelerini dindirmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)