E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
21 Ocak 2022 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endekslerindeki geri çekilme süreci devam ediyor. Yatırımcılar Netflix’in hayal kırıklığı yaratan bilanço rakamlarını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,12 düşüşle 34.673,27 puanda, S&P 500 Endeksi %0,37 azalışla 4.466,33 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,43 düşüşle 14.092,98 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0504 düşüşle %1,760 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street borsalarında hafta boyunca devam eden düşüşler Cuma günü açılışta da kendini hissettiriyor. Endekslerdeki düşüşlere hayal kırıklığı yaratan bilanço paylaşımıyla Netflix liderlik ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Perşembe günü kapanışın ardından bilanço paylaşımı yapan Netflix haftanın son işlem gününe %22’lik düşüşle başladı. İnternet üzerinden video akış hizmetleri sağlayan teknoloji devi bilanço paylaşımında bulunan ilk teknoloji şirketi oldu. Netflix’in hisselerindeki sert düşüşün ardından rakibi Disney de %6’ya yakın düşüşle güne başladı.

Bununla birlikte ABD borsalarına ilişkin dikkat çeken bir diğer haberse Warren Buffett cephesinden geldi. CNBC’nin haberinde dünyaca ünlü yatırımcının şirketi Berkshire Hathaway’e ait enerji firması MidAmerican Energy’nin, ABD’nin Iowa eyaletinde 3,9 milyar dolarlık yenilenebilir enerji projesi planladığı belirtildi. Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock’ın CEO’su Larry Fink geçtiğimiz hafta yaptığı bilanço paylaşımı sırasında yaptığı açıklamada yenilenebilir enerji yatırımlarını “geleceğin yatırımı” olarak tanımlamıştı ve teknoloji hisselerinin erken dönemlerine benzetmişti.

Yükselen tahvil faizleri ve büyüme odaklı hisselerdeki büyük kayıplar teknoloji hisselerini her geçen gün daha az cazip hale getiriyor. Çarşamba günü düzeltme bölgesine giren teknoloji endeksi Nasdaq bugünü %1,85’in üzerinde bir yükselişle bitirmemesi halinde haftayı yine düzeltme bölgesinde sonlandıracak. Ancak Cuma günü tahvil faizlerinde düşüş gözlemlenmesine karşın teknoloji hisselerinde düşüşlerin devam etmesi sektöre yönelik yatırımcı algısı olumsuz yönde değiştiğini gösteriyor olabilir.

Wells Fargo Yatırım Enstitüsü Kıdemli Küresel Piyasa Stratejisti Scott Wren CNBC’deki açıklamasında, “Önümüzdeki bir veya iki yıl içinde yapılacak bir miktar kur artışı FED politikasında bir değişime neden olsa da bu politikaları kısıtlayıcı olarak görmüyoruz ve kur artışının ardından ekonomik toparlanmanın rayından çıkmasını beklemiyoruz” dedi. Wren kur artışının piyasaya daha fazla volatilite enjekte edeceğini de sözlerine ekledi.

BlackRock CEO’su açıkladı: Yenilenebilir enerji geleceğin yatırımı olacak

 

Borsa tarihi 2022 yılı için hangi ipuçlarını veriyor?

 

Küresel yatırımcılar ABD’den Avrupa’ya kaçıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)