E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
18 Ocak 2022 - 17:56 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Goldman Sachs’ın beklentilerin altındaki bilanço paylaşımıyla birlikte düştü. Goldman Sachs hisseleri %8 değer kaybetti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Goldman Sachs’ın hayal kırıklığı yaratan bilanço paylaşımının ardından yeni güne düşüşle başladı. Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün Martin Luther King tatili sebebiyle kapalıydı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,41 düşüşle 35.406,42 puanda, S&P 500 Endeksi %1,36 azalışla 4.599,49 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,81 düşüşle 14.623,68 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0430 yükselişle %1,835 seviyesinde değerleniyor.

Dev ABD bankası Goldman Sachs dördüncü çeyrek bilançosunda analistlerin beklentilerinin gerisinde kaldı. Goldman Sachs’ın işletme maliyetleri Wall Street çalışanlarına yaptıkları ödemeler nedeniyle %23 yükseldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs hisseleri %8’e yakın düşüşle işlem görüyor.

Bu süreçte ABD Hazine tahvili piyasası da güç kazandı. Yatırımcıların yakından izlediği ve ABD Merkez Bankası’nın kısa vadeli borçlanma oranlarıyla yakından ilişkili olan 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Şubat 2020’den itibaren ilk kez %1’i geçti.

Tahvil faizlerindeki yükseliş 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinde de görüldü. 10 yıllık tahvil getirileri gün içerisinde %1,85’i görerek Ocak 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Getiriler an itibariyle %1,83 seviyesinde değerleniyor.

CNBC’nin haberine göre yazılım devi Microsoft, video oyunu şirketi Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara tamamen nakit olarak satın alacağını duyurdu. Açıklamanın ardından Microsoft hisseleri %2,5 değer kaybetti. Ancak hisseler daha sonra toparlandı ve son kontrolde %0,93’lük düşüşle işlem görüyor. Activision hisseleri ise haberin açıklanmasının ardından %30’un üzerinde değer kazandı.

ABD’de bilanço sezonu Wells Fargo, JPMorgan ve Citigroup’un beklentilerin üzerinde bilanço paylaşmasıyla Cuma günü başlamıştı. Ancak bankaların bu bilançolara olan tepkisi karışıktı. Bilanço açıklamalarının ardından finans devleri arasında sadece Wells Fargo hisseleri yükselirken JPMorgan Chase ve Citigroup hisseleri ise düşüş göstermişti.

Refinitiv verilerine göre, genel olarak, şimdiye kadar 26 S&P 500 şirketi dördüncü çeyrek bilançosunu bildirdi. Bu şirketlerin yaklaşık %77'si analist beklentilerinin altında bilanço açıkladı.

Goldman Sachs bilançosunu açıkladı

 

Wall Street borsalarını bekleyen asıl tehdit

 

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)