E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Aralık 2021 - 17:59 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününe yüzde 1’in üzerindeki satış dalgasıyla başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Cuma gününe satış baskısıyla başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,10 düşüşle 35.502,08 puanda, S&P 500 Endeksi %1,05 azalışla 4.619,48 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,24 düşüşle 14.992,19 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0356 düşüşle %1,382 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcılarının teknoloji hisselerinde satışa geçti. Büyük teknoloji hisselerinin çoğunluğu haftanın son işlem gününe değer kaybıyla başladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Amazon ve Microsoft hisseleri sırasıyla %1,82 ve %1,60’lık değer kayıplarıyla güne başladı. Sadece Microsoft hisseleri hafta başından bu yana %6’nın üzerinde değer kaybetti. Güne %0,35’lik düşüşle başlayan Apple hisselerinin haftalık performansı da %5’lik düşüşü gösteriyor.

Elektrikli kamyon üreticisi Rivian hisseleri şirketin 2021 üretim hedefinin altına düşeceğini açıklamasının ardından güne %11,97’lik düşüşle başladı.

Piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (FED) şahin para politikasına geçeceğini açıklamasıyla birlikte rekor yükseklikteki enflasyonun ve hızla yayılan Omikron varyantının etkileri bir araya geldi. Yatırımcılar büyük teknoloji hisselerinden tüketici ürünleri satan şirketlere geçiş yapmaya başladı.

Yatırım danışmanlığı şirketi Leuthold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen CNBC’deki açıklamasında, “FED’in daha şahin bir bakış açısında döndükçe ve faiz artırımı beklentileri yükseldikçe yatırımcılar büyüme odaklı hisselerdeki ağırlıklarını azaltıyorlar. Genellikle büyüme hisseleri değerinin altındaki hisselere göre daha uzun sürede performans sergiler. Zira yükek miktardaki nakit akışları daha uzak bir gelecekte alınacaktır” dedi.

Perşembe gününün en çok kazandıran hisseleri olan bankalar da Cuma günü düşüşe geçti. Bank of America hisseleri %2,85, JPMorgan hisseleri %3,16 değer kaybıyla işlem görüyor.

ABD borsalarında Nasdaq Endeksi haftanın en çok düşüş gösteren endeksi olma yolunda. Teknoloji odaklı endeks hafta boyunca yaklaşık %4 düşerken Dow ve S&P 500 endeksleri ise %1’in biraz üzerinde düşüş gösterdi.

Borsada ikinci kez devre kesildi

 

Yatırımcılar FED’in faiz planına inanmıyor

 

Cramer: Hisse senedi tercihlerinde seçici olun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)