E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
30 Kasım 2021 - 17:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta başındaki toparlanmanın ardından yeniden düşüşe geçti. Endeksler Moderna CEO’sunun karamsar açıklamalarının ardından Omikron varyantına ilişkin riskleri yeniden değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,96 düşüşle 34.799,66 puanda, S&P 500 Endeksi %0,69 düşüşle 4.623,09 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,23 ekside 15.746,22 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0680 düşüşle 1,432 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları yeni günde yatırımcıların Omikron varyantı ile ilgili riskleri yeniden değerlendiriyor. Bu sebeple endeksler Pazartesi günkü toparlanmanın ardından düşüşe geçti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Omicron varyantına karşı şu an için karantina önlemine gerek olmadığını söylemesinin ardından dün yükseliş gösteren endeksler, bugün açılışta negatif bir seyir izledi.
Seyahat, enerji ve bankacılık hisseleri, Omicron varyantına ilişkin endişelerin artmasıyla düşüş gösterdi.

Analistler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın ABD Senatosu'nda bugün yapacakları sunumun piyasaların odağında olacağını belirtti.

Senatoda yapacağı konuşmanın metni yayımlanan Powell'ın, Kovid-19 vakalarındaki son artışın ve Omikron varyantının ortaya çıkmasının, istihdam ve ekonomik faaliyet üzerinde aşağı yönlü riskler oluşturduğuna, enflasyona ilişkin belirsizliği ise artırdığına dair Kongreyi uyarması bekleniyor.

Salı günkü geri dönüş, Moderna CEO'su Stephane Bancel'in Financial Times'a mevcut aşıların yeni varyanta karşı daha az etkili olmasını beklediğini söylemesinin ardından gerçekleşti. CEO, mevcut aşıların bu varyanta karşı etkinliğinde ‘anlamlı bir düşüş’ olabileceğini söyledi. Bancel Pazartesi günü CNBC'ye verdiği demeçte, Omicron'a özgü bir aşının geliştirilmesinin ve sevkinin aylar sürebileceğini söylemişti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Bancel’in açıklamalarının ardından Moderna hisseleri %7,82 düşüş gösterdi. Aşıların yeni varyantlara adaptasyonu konusunda daha iyimser bir tavır takınan Pfizer’in hisseleri ise %1,53’lük yükselişle işlem görüyor.

Piyasalarda rallinin sonu Omikron mu?

 

Küresel yatırımcılar Omikron varyantını hafife alıyor

 

'Omicron' isimli kripto para %900 değer kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)