E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
24 Eylül 2021 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Çin’in kripto para piyasalarına darbe vuran yasaklarının ardından güne düşüşle başladı. Yatırımcılar ayrıca tedarik zinciri krizi nedeniyle düşüşe geçen perakende şirketleri de değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son gününde düşüşle açıldı. Çin yönetiminin kripto paraları yasaklaması teknoloji sektörüne darbe vurdu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,04 azalışla 34,751,32 puanda, S&P 500 Endeksi %0,11 ekside 4.444,11 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,53 düşüşle 14.971,80 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0147 yükselişle %1,449 seviyesinde değerleniyor.

Çin’in Bitcoin’e uyguladığı baskı özellikle kripto paralarla ilişkili teknoloji hisselere büyük ölçüde zarar verdi. Çin Merkez Bankası (PBOC) Cuma günü itibariyle tüm kripto para bağlantılı piyasa aktivitelerinin illegal olduğunu açıkladı. PBOC, Çin anakarasında hizmet veren denizaşırı kripto borsalarının da yasa dışı olduğunu belirtti.

Borsagundem.com’un derlediği birlgilere göre açıklamanın ardından Bitcoin %7, Ether %10 düşüş gösterdi. Nasdaq Endeksi’nde işlem gören kripto borsası Coinbase ise %2,32 düşüşle güne başladı. Square hisseleri %2,98 düştü.

Bu arada pandeminin tedarik zincirine büyük darbe vurduğu şirketler arasında bulunan Nike maliyetlerin yükselmesi nedeniyle yatırımcılarda oluşan korkuların ardından yeni güne %6,47’lik düşüşle başladı. Hisselerdeki düşüşte dev spor firmasının 2022 mali yılı için beklentilerini düşürmesi etkili oldu. Şirket düşük beklentilerin sebebi olarak Vietnam’daki üretimin durmasını, istihdam sorununu ve uzun teslimat sürelerini gösterdi. Nike daha önce öngördüğü düşük çift haneli büyüme yerine orta seviyede tek haneli bir büyüme oranı öngörüyor.

Küresel piyasalar için oldukça sıkıntılı geçen bir hafta geride kalıyor. ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikalarını sınırlayacağı sinyaliyle haftaya başlayan borsalar Çarşamba günü FED’den gelen rahatlatıcı sinyallerin ardından iki günlük bir toparlanma rallisi gerçekleştirdi. CNBC'nin haberine göre, yatırımcılar Çin’in emlak devi Evergrande’nin borç krizi nedeniyle küresel piyasalarda dalgalanma oluşmayacağı yönünde iddiaya girmiş gibi gözüküyor.

Bitcoin, Twitter ile uçtu, Çin’le çöktü

 

Banka hisseleri borsalarda liderliğe mi yükselecek?

 

Küresel borsalar eylül korkularından kurtuldu mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)