E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
20 Eylül 2021 - 17:01 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde yatırımcıların uzun süredir sinyallerini verdiği düzeltme sürecinin ilk işaretleri göründü. Endeksler temmuz ayının ortasından bu yana en büyük düşüşlerle güne başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya Temmuz ayından bu yana görülen en sert düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,39 düşüşle 34.103,63 puanda, S&P 500 Endeksi %1,37 düşüşle 4.372,04 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,62 ekside 14.799,77 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0451 düşüşle 1,326 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri 19 Temmuz tarihinden bu yana gördüğü en büyük satış dalgasıyla güne başladı. CNBC’nin haberine göre endekslerdeki satış dalgasında şu etkenler öne çıktı:

Yatırımcılar Çin gayrimenkul piyasalarındaki endişelerin yayılmasından korkuyor. Asya borsalarında bugün Hong Kong hisse senetleri büyük bir satış dalgasına maruz kaldı. Çinli Evergrande Group’un temerrüde düşmesi ihtimalinin yaklaşmasıyla endişelerin arttığı Hang Seng Endeksi günü %4’lük düşüşle bitirdi.

Çin’in Lehman Brothers’ı küresel borsaları nasıl etkileyecek?

ABD Merkez Bankası Salı günü iki günlük para politikası toplantısına başlıyor. Yatırımcılar merkez bankasının artan enflasyon ve iş piyasasındaki iyileşme ortamında ilk kez parasal teşvikleri geri çekmeye hazır olduğunun sinyalini vereceğinden endişe ediyor.

Piyasalar Fed’den ne bekliyor?

Kuzey Amerika'da daha soğuk havalar yaklaşırken Delta varyantı nedeniyle Kovid vakaları, Ocak ayı seviyelerinde kalmaya devam ediyor.

Yatırımcıların yıllık mevsimsel verilerine göre Eylül ayı %0,4'lük düşüşle yılın en kötü performans gösteren ayı rekoruna sahip. Tarihsel veriler, satışların ayın ikinci yarısında gerçekleşme eğiliminde olduğunu gösteriyor.

ABD Kongresi’nin, borç tavanını yükseltmesi için son tarih yaklaşırken Washington yönetiminin uçurumun eşiğinde olduğundan endişe duyuluyor. Kongre hükümetin kapanmasını önlemek amacıyla fon tasarılarını geçirmek için alelacele toplandı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarındaki düşüşlere küresel büyümeye bağlı hisse senetleri damgasını vurdu. Ford hisseleri %3,61, General Motors hisseleri %4,03, ev aletleri şirketi Carrier Global hisseleri %1,6 ve Boeing hisseleri %0,97 değer kaybıyla işlem görüyor.

ABD Batı Teksas ham petrolünün küresel endişelerle birlikte %2 düşmesinin ardından enerji hisseleri de kaybedenler olarak güne başladı. Enerji şirketleri hisseleri Occidental Petroleum %4,58, Hess %3,41 ve Devon Energy %3,69 düşüşle işlem görüyor

ABD’nin en büyük bankalarının hisseleri de düşen faiz oranlarının kârları sekteye uğratabileceği endişesiyle satış dalgasına katıldı. Bank of America hisseleri %3,04, JPMorgan %2,37 düşüşle güne başladı.

Petrol 70 doların altında!

 

Bitcoin çakıldı!

 

Ethereum fiyatı keskin düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)