E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Eylül 2021 - 17:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Eylül ayı endişeleriyle birlikte piyasaları bir süredir meşgul eden delta varyantı ve FED gündemi nedeniyle karamsar görünümünü sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,04 azalışla 34.738,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,21 düşüşle 4.464,39 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,28 ekside 15.138,85 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0358 yükselişle 1,371 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcılar ayın başından bu yana hisse senetlerini zorlayan Kovid-19’un delta varyantına ilişkin endişeler, ABD Merkez Bankası’nın gelecek hafta gerçekleştireceği kritik toplantı ve yılın tarihsel açıdan en zayıf olan eylül ayına ilişkin korkular sebebiyle tedbirli davranıyor.

Açılış itibariyle büyük teknoloji hisselerinin büyük çoğunluğu negatif seyrederken havalimanı şirketleri, kurvaziyer gemi şirketleri ve perakendecilerin bir kısmı yükseliş yakaladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre sosyal medya devi Facebook %1,09 düşüşle seyrederken United Airlines ve kurvaziyer gemi şirketi Carnival’ın hisseleri sırasıyla %1,98 ve %2,12 oranında değer kazandı.

Wall Street Journal’ın para yöneticisi şirket Invesco ile varlık yönetimi şirketi State Street’in birleşeceğine dair haberinin ardından Invesco hisseleri %5,02 oranında yükselişle işlem görüyor. Invesco 1,5 trilyon dolarlık varlığı yönetiyor.

Hisse senedi piyasalarında özellikle bugün tarih yatırımcıların yanında değil. CNBC’nin haberine göre S&P 500 Endeksi’nin ortalama %0,4 oranında düştüğü eylül ayında kayıplar genellikle ayın ikinci yarısının ilk Cuma günü gerçekleşiyor.

Goldman Sachs Yatırım Türevleri Araştırmaları başkanı John Marshall konuyla ilgili açıklamasında, “Yatırımcıların belirsizliğinde, devam eden virüsün yol açtığı belirsizliklerde ve önemli parasal ve mali politika belirleyicilerinde mevsimsel etkinin de oluşmasıyla gelecek ay kadar volatilitenin yükselmesini bekliyor” ifadelerine yer verdi. Marshall S&P 500 Endeksi’ndeki volatilitenin Ağustos ayından Ekim ayına kadar genellikle %27 oranında yükseldiğine dikkat çekti.

Mobius: Çin'den kaçan para Türkiye'ye akacak!

 

Bir açığa satışçının itirafları

 

Emlak piyasasındaki yüksek fiyatlar kalıcı olacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)