E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
16 Eylül 2021 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endekslerindeki toparlanma kısa sürdü. Çarşamba gününü yükselişle kapayan endeskler olumsuz istihdam verilerinin etkisiyle yeniden düşüşe geçti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 düşüşle 34.789,74 puanda, S&P 500 Endeksi %0,24 ekside 4.469,86 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,44 azalışla 15.095,13 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0483 yükselişle %1,350 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcılar Perşembe gününe beklenin üzerinde gelen Ağustos ayı perakende satış verileriyle iyimser başlamasına karşın geçtiğimiz haftanın işsizlik başvurularının beklenenin üzerinde gelmesi rüzgarın tersine dönmesine neden oldu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Ağustos ayı perakende satış verileri %0,07 yükseliş göstererek piyasaları şaşırttı. Dow Jones anketine katılan ekonomistler aylık %0,08’lik bir düşüş beklentisi içerisindeydi.

Ancak istihdam verilerinde tablo bu kadar parlak değildi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık işsizlik başvuruları verileri ilk kez işsizlik maaşı için başvuranların sayısının 332 bin olduğunu gösterdi. Dow Jones anketine katılan ekonomistler bu rakamın 320 bin olmasını bekliyordu.

ABD borsaları Çarşamba günü gerçekleştirdiği geri dönüşe rağmen Eylül ayını hala düşüşle geçiriyor. Sekiz ay boyunca getiri sağlayan ve yıl boyunca %20’ye yakın yükselen S&P 500 Endeksi için yatırımcıların büyük çoğunluğu yılın geri kalanında daha engebeli bir yol haritası bekliyor.

Borsa tarihi de piyasaların yanında değil. Tarihsel verilere göre Eylül ayının borsalar için en verimsiz ay olduğu biliniyor. CFRA verilerine göre, S&P 500 Endeksi 1945’ten bu yana eylül ayında ortalama %0,56 oranında düşüş gösteriyor.

Nationwide'ın Yatırım Araştırmaları Başkanı Mark Hackett CNBC'deki açıklamasında,  "Borsalara ilişkin endişelerin derinleşmesi ve genişlemesi ve piyasaların yorulması ihtimali endişe duvarını tırmanmamızı giderek zorlaştırıyor. Delta varyantı, tedarik zinciri kaynaklı bilanço engelleri, mali ve parasal politika desteklerinin engellere dönüşmesi ve Çin’deki balon endişeleri gibi borsaların karşı karşıya olduğu stres faktörleri halen değişmiş değil” ifadelerin yer verdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı

 

Perakende verisi piyasaları şaşırttı

 

Enflasyon boğa piyasasını durduramayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)