E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
30 Temmuz 2021 - 17:28 borsagundem.com

Wall Street borsaları bilanço sezonu süresince elde edilen yükselişlerin ardından geri çekildi. Asya borsalarındaki krizden de etkilenen yatırımcılar teknoloji hisselerinin aşırı değerlenmesinden endişeleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 düşüşle 34.999,99 puanda, S&P 500 Endeksi %0,42 düşüşle 4.400,79 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,59 düşüşle 14.691,69 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0354 düşüşle %1,237 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıların salgın sırasında borsayı rekor seviyelere itmeye yardımcı olan büyük teknoloji hisselerinin dev bilanço haftasının sonunda geri çekildi. Yatırımcılar bu şirketlerdeki aşırı büyümeden endişe ediyor.

ABD borsaları arasında gün içerisinde en büyük düşüşü kaydeden Nasdaq 100 Endeski’nde e-ticaret devi Amazon’un sert düşüşü etkili oldu. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yüzde 7’nin üzerinde düşüşle başlayan Amazon hisseleri Mayıs 2020’den bu yana en büyük değer kaybını gerçekleştirdi. Hisse bir miktar toparlanmasına karşın halen %6,84’lük değer kaybıyla işlem görüyor. Dev teknoloji hisselerindeki düşüşün etkileri S&P 500 Endeksi’nde de hissedildi.

Küresel borsalar Çin şirketlerine yönelik düzenleyici kuralların sıkılaşmasının ardından Asya borsalarındaki sert düşüşten etkileniyor. Borsa yatırımcıları da yükselen volatiliteden yararlanmaya çalışıyor. Amazon, Facebook ve Apple şirketlerinin bundan sonraki sürece yönelik temkinli tahminleri de şirketlerin ikinci yarı performansından yatırımcıların şüphe etmesine sebep oldu.

Yatırım bankacılığı şirketi Federated Hermes’in Kıdemli Küresel Hisse Senetleri Portföy Yöneticisi Lewis Grant Bloomberg’e verdiği demeçte, “Bilanço sezonu şimdiye kadar güçlü sonuçlar sağladı. Ancak bazı yatırımcılar bilançolardaki büyümenin bu noktadan sonra bir miktar yavaşlayacağından endişe duyuyor. FAANG hisseleri (Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet) için yeni bir yolculuğa başlamaktansa bir yere varmak daha iyi gözüküyor. Öte yandan ekonominin yeniden açılması devam ediyor. Vaka sayılarındaki pik seviyesini geçtik ve tüketici bilançoları oldukça güçlü. Bu durum borsaların dibindeki ekonomik döngüyle ilişkili hisse senetlerini destekleyecektir” ifadelerine yer verdi.

Yaz aylarındaki geri çekilme hisse senetleri için alım fırsatı

 

Dolarda düşüş devam eder mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)