E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
26 Temmuz 2021 - 17:15 borsagundem.com

Bir önceki seansta rekor seviyelere yeniden ulaşan Wall Street endeksleri, yatırımcıların dev teknoloji şirketlerinin bilançolarını beklediği haftaya sakin başladı. Asya borsalarındaki düşüşten etkilenerek endeksler hafif düşüş gösteriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe hafif düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,15 düşüşle 35.010,63 puanda, S&P 500 Endeksi %0,02 düşüşle 4.410,91 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,04 düşüşle 14.831,35 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0041 yükselişle %1,281 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Cuma günkü rekor seviyelere yükselişin ardından dev teknoloji hisselerinin bilanço paylaşımı yapacağı haftaya rekor seviyelerde tutunarak başladı. S&P 500 Endeksi bir önceki seansa rekor kapanış elde etmesinin ardından sabite yakın bir seyirde işlem gördü. Dow Jones ve Nasdaq endeksledi de rekor kapanışına yakın seviyelerde işlem görüyor.

Hisse senetlerindeki hafif düşüş pazartesi günü Hong Kong hisselerinin Asya borsalarında ağır kayıplar vermesinden ve Hang Seng Endeksi’nin %4 oranında düşmesinden kaynaklandı.

ABD borsaları bilanço sezonunun en yoğun dönemine girmeye hazırlanıyor. Kapanış zilinin ardından Tesla’nın yapacağı bilanço paylaşımıyla birlikte başlayacak dev teknoloji hisselerinin bilanço sezonu hafta boyunca devam edecek.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Salı günü Alphabet, Microsoft ve Apple’la devam edecek olan bilanço haftasını Çarşamba günü Facebook’un bilançosunu izleyecek. Yatırımcılar Perşembe günüyse Amazon’un bilançosuna kilitlenecek. Bugün yapılacak Tesla’nın bilanço açıklamaları Bitcoin yatırımcılarını da yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz hafta CEO Elon Musk otomobil üreticisi şirketin büyük olasılıkla yeniden Bitcoin’le ödemeyi kabul etmeye başlayabileceğini açıklamıştı.

İkinci çeyrek bilanço sezonu beklenenden daha güçlü geçti ve bilançolar rekor seviyelere geri tırmanan hisse senetlerine de destek sağladı. FactSet verilerine göre, şimdiye kadar S&P 500 şirketlerinin %88'i beklentilerin üzerinde hisse başına kazanç oranı paylaştı. %88’lik oran bilanço sezonunun sonuna kadar bu şekilde devam ederse 2008’den bu yana yakalanmış en iyi yüzdeye ulaşılmış olacak.

Piper Sandler Baş Piyasa Teknisyeni Craig Johnson, "ABD hisse senedi piyasaları, rekor yükseklikteki endişe duvarını tırmanmaya devam ederken dirençli kalmayı da sürdürüyor. Bilanço sezonuna etkileyici bir başlangıç yapılması, dipten alım duyarlılığını canlı tuttu ve büyümede pik noktaya ulaşılması ve korona virüs vakalarının yükselmesi ile ilgili endişeleri dengeledi” ifadelerine yer verdi.

 

Binance, ABD'de halka arza hazırlanıyor

 

ABD vadeliler düşüşte

 

Goldman Sachs, büyüme beklentisini düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)