E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
15 Haziran 2021 - 16:57 borsagundem.com

Wall Street endeksleri piyasa gündeminin FED toplantısına kilitlendiği Salı gününde sınırlı bir düşüş gösterdi. Yatırımcıların gözüyse FED Başkanı’nın yarın bitecek para politikası toplantısı sonunda yapacağı açıklamalarda


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,34 düşüşle 34.278,47 puanda, S&P 500 Endeksi %0,10 azalışla 4.251,02 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,03 ekside 14.169,23 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0001 azalışla %1,498 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası toplantısının sonuçlarını beklerken Wall Street hisse senetlerinde Salı günü çok az sayıda önemli hareket göze çarptı. Havacılık şirketi Boeing ve kurvaziyer hatları gibi bazı hisseler ekonominin yeniden açmasına yönelik ticaretin etkisiyle diğer hisselerden biraz daha fazla işlem aldı.

ABD’de ekonomik veriler cephesinde enflasyon yine en çok tartışılan konu olma özelliğini sürdürdü. Mayıs ayında sona eren 12 aylık dönem içerisindeki üretici fiyatları nihai talep endeksi %6,6 oranında yükseldi. İlk kez Kasım 2010'da hesaplanan veriler tarihin en hızlı yükselişini gösterdi.

Aylık bazda, nihai talep üretici fiyat endeksi % 0,8 artarak Dow Jones'un % 0,6'lık tahmininin üzerinde yükseldi. Öte yandan, Mayıs ayı perakende satış verileri, Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler ortalama %0,7'lik düşüş beklentisine kıyasla %1,3 düştü.

Pazartesi günü S&P 500 Endeksi %0,2 yükselerek 4.255,15 ile yeni bir rekor kapanışa ulaşmıştı.

Bu hafta piyasaların odak noktası olan ABD Merkez Bankası’nın (FED) iki günlük toplantısı gün içerisinde başlayacak. Borsagundem.com’un dış kaynaklardan derlediği bilgilere göre, FED’in herhangi bir politika hamlesi yapması beklenmese de faiz oranları, enflasyon ve ekonomi üzerine yapılacak yorumların piyasaları harekete geçirebileceği öngörülüyor. Yatırımcılar iki gün sürecek toplantı sonrasında FED Başkanı Jerome Powell’ın enflasyona ve piyasaları destekleyen para politikalarını ne zaman geri çekeceğine ilişkin görüşlerini dikkatle takip edecek.

Reddit çılgınlığında yeni odak kenevir hisseleri

 

Varlık alımları ne zaman azalacak?

 

Borsalar FED toplantısından ne bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)