E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Mayıs 2021 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri enflasyon endişeleriyle düşüş göstermeye devam ediyor. Yatırımcılar Çarşamba günü yayınlanacak FED tutanaklarını bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,08 azalışla 34.353,01 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 düşüşle 4.167,22 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,37 ekside 13.380,30 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0102 yükselişle %1,636 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları pazartesi gününde enflasyon baskısını hissetmeye devam ediyor. MarketWatch’un haberine göre üç büyük ABD endeksinin yaklaşık üç ay boyunca geçirdiği en büyük düşüşün ardından yükselen enflasyona ilişkin endişeler özellikle teknoloji hisselerinde hissediliyor.

Teknoloji hisseleri liderliğinde yeni haftada da kendini hissettiren düşüş borsalardaki diğer hisselere de sirayet ediyor. Yatırımcılar Çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın en son toplantısına ilişkin tutanakları inceleyerek merkez bankasının Kovid sonrası fiyatlandırma toleransına ilişkin ipuçları arayacak.

Wall Street endeksleri geçtiğimiz hafta Cuma günü kaydedilen güçlü ralliye karşın haftayı düşüşle kapatmıştı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri %1’in üzerinde düşüşler kaydetmiş ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi %2’inin üzerinde düşmüştü. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre Wall Street endekslerindeki bu ani hareketliliğin kaynağında enflasyon endişeleri yer aldı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Perşembe ve Cuma günleri üç büyük endeks de toparlanma işaretleri verdi.

ABD borsalarında yatırımcıların dikkati 10 yıllık ABD Hazinesi tahvillerinde olmaya devam ediyor. Çarşamba günü %1,7’nin üzerine tırmanan tahvil faizleri haftanın ikinci yarısında tehlike olarak görülen bu oranın altında kaldı. CNBC’nin haberine göre geçtiğimiz hafta görülen geri çekilmelerde büyük ölçüde enflasyon korkuları ve ABD Merkez Bankası’nın %0’a yakın faiz oranları ve büyük varlık alımları konusunda verdiği sözlerden erken vazgeçeceği endişeleri etkili oldu.

Küresel borsalardaki geri çekilme alım fırsatı mı?

 

New York Fed imalat endeksi düştü

 

Dipten alım yapanlar için yatırım stratejisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)