E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
27 Nisan 2021 - 16:48 borsagundem.com

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı. Teknoloji bilançolarını izleyen yatırımcılar ABD’deki enflasyon beklentilerine karşı FED’in tavrını merak ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne düşüşle başladı

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,25 düşüşle 33.897,79 puanda, S&P 500 endeksi %0,12 ekside 4.182,54 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,09 azalışla 14.126,19 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0125 yükselişle %1,587 seviyesinde değerleniyor.

Nasdaq Endeksi Şubat ayından bu yana ilk kez yakaladığı rekor kapanışın ardından teknoloji hisselerindeki bilanço sezonuna devam ediyor. Google’ın çatı şirketi Alphabet ve Dow Jones hissesi Microsoft Salı günü kapanış zilinin ardından bilançolarını paylaşacak. Nisan ayına art arda yakaladığı rekorlarla damga vuran S&P 500 Endeksi ise Pazartesi günü bir kez daha rekor kapanışa ulaşmasının ardından yeni güne düşüşle başladı. Wall Street’te geçtiğimiz günü düşüşle kapatan Dow Jones Endeksi ise 16 Nisan tarihinde yakaladığı rekor kapanışa %1 uzakta.

Amerikalı yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) iki gün sürecek para politikası toplantısını değerlendirecek. Bugün başlayacak toplantıdan ekonomistler büyük bir kararın çıkmasını beklemiyor. Ancak mısır ve bakır fiyatlarının birkaç yılın zirvesine ulaşması FED toplantısının sonucunda yüksek enflasyona izin verilmesi politikasının arkasında durulması beklentilerini arttırıyor. Emtia piyasalarında mısır ve bakır fiyatları son 12 ayda iki kat yükseldi.

Wall Street son 12 ayda %400’ün üzerinde yükselen ve 2021’in başından bu yana %4,6 değer kazanan Tesla’nın bilanço sonrası performansını izliyor. Elon Musk’ın elektrikli otomobil firması Pazartesi günü kapanışın ardından paylaşılan bilançolarda ilk çeyrekte hisse başına düzeltilmiş 93 sent kazançla beklentileri aştı. Düzenleyici krediler ve 101 milyon dolarlık Bitcoin satışları Tesla bilançosunda olumlu etki yarattı. Tahminleri geride bırakan 10,39 milyar dolarlık çeyrek gelirleri bir önceki yıla göre %74 artış gösterdi. Tesla 184 bin 800 Model 3 ve Model Y otomobil satışıyla birinci çeyrek beklentilerini aştı ve şirket rekoru kırdı.

ABD’deki ekonomik toparlanmaya ilişkin veriler de gelmeye devam ediyor. Borsagundem.comun derlediği verilere göre ülkedeki büyük mağazalarda gerçekleşen perakende satışlar Nisan ayının ilk üç haftasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,9 artış gösterdi. Analistlere göre perakende satış verilerindeki yükseliş ekonomik toparlanmanın işaretlerini göstermesinin yanında ABD’deki yüksek enflasyon endişelerini de arttırıyor.

Jim Cramer: Borsalarda yeni bir döngü başlıyor

 

Çin’de emtia şirketlerinden kâr rekorları

 

SPAC çılgınlığının barutu tükeniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)