E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
30 Ekim 2020 - 16:55 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar artan korona virüs vakalarını ve teşvik paketi görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını değerlendiriyor

ABD borsaları haftanın son seans gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar Wall Street finansal teşvik paketi görüşmelerinin bozulması, artan korona virüs vakaları ve şirketlerin paylaştığı bilanço rakamlarıyla birlikte düşüş gösterdi.

Dow Jones Endeksi 134 puan düşüşle %0,5 puan ekside güne başladı. S&P 500 Endeksi %0,5 oranında düşerken teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi %0,8 oranında düşüşle güne başladı.

Hafta başında, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell 9 Kasım'a kadar Senato'yu erteledi. Demokratların ve Cumhuriyetçilerin yeni finansal teşvikler konusunda anlaşmaya varmaları imkânsız hale getirdi. Bu arada ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi sekteye uğrayan müzakerelerin durumunu kötüye kullanmakla suçlayarak bunu “siyasi bir gösteri” olarak nitelendirdi.

Korku endeksi Kovid vakalarıyla birlikte yükseliyor

Yatırımcıların korku göstergesi olarak adlandırdığı volatilite endeksi (VIX) Perşembe günü 41,2’ye yükseldi. Bu rakam 15 Haziran’dan bu yana ulaşılan en yüksek seviyeyi ifade ediyor. Dünyanın birçok yerinde yükselen yeni vakaların oluşturduğu endişe nedeniyle volatilitede de yükseliş yaşandı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ABD'de korona virüs vakalarının yedi günlük ortalaması bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa’da Almanya ve Fransa artan vaka sayıları nedeniyle yeni karantina tedbirlerine başladı.

Borsalar düşerken yatırımcılar ne yapmalı?

 

ABD'de kişisel harcamalar eylülde arttı

 

Teknoloji devleri pandemiye bağışıklık kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)