E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
11 Ekim 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri JPMorgan CEO’sunun resesyon uyarılarının ardından satış dalgasını sürdürdü. Teknoloji hisselerinde pazartesi günü hakim olan sert düşüşler yeni günde de devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı. Nasdaq Endeksi’nin son iki yılın en düşük seviyesine ulaştığı haftanın ilk işlem gününün ardından yatırımcılar kilit enflasyon rakamlarını ve bilanço sezonunun başlamasını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,32 düşüşle 29.110,74 puanda, S&P 500 Endeksi %1,07 azalışla 3.573,68 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,62 düşüşle 10.371,34 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0739 yükselişle %3,963 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz gün Nasdaq Endeksi yarı iletken alanındaki hisse senetlerin düşüşünü takip ederek %1 düşüş gösterdi. Bu süreçte Dow Jones ve S&P 500 endeksleri de sırasıyla %0,3 ve %0,8 geriledi.

ABD Hazinesi tahvil fiyatları da geriledi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %4 kilit seviyesine yaklaştı. Tahvil getirileri tahvil fiyatlarının aksi yönünde hareket eder.

Borsalardaki negatif yönlü hareket JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın “altı ila dokuz ay içerisinde” ABD’de bir resesyon görüleceği uyarısının ardından geldi. Dimon ABD Merkez Bankası’nın (FED) yumuşak iniş hedefine ulaşıp ulaşamamasına bağlı olarak S&P 500 Endeksi’nin %20 düşebileceği öngörüsünü paylaştı.

Söz konusu açıklamalar bankaların bilanço paylaşımlarını yapacağı ve ABD eylül ayı tüketici fiyat endeksi rakamlarının açıklanacağı haftanın başında geldi. Yatırımcı tepkisi ise sadece FED’in enflasyonu düşürmek için çalışırken ekonomiye nasıl tepki vereceği sorusuna odaklanıyor.

CNBC’nin haberine göre The Bahnsen Group’un Baş Yatırım Sorumlusu David Bahnsen, “Zayıflayan ekonomi, bilançolar üzerindeki belirsizlik ve FED’in sıkılaştırmasının ne kadar süreceği ve son derece riskten kaçınan bir yatırımcı psikolojisi ile boğuşan korkunç bir borsa ortamındayız. FED’in faiz oranlarını %4'e ulaştırana kadar bir veya iki kez daha faiz artıracağına ve daha sonra bir duraklamaya gireceğine inanıyoruz. Bu noktada Fed verilen zararı değerlendirecektir” açıklamasında bulundu.

ABD borsaları bu hafta aynı zamanda bilanço sezonunun da başlatacak. Cuma günü dünyanın en büyük bankalarından dördü, JPMorgan, Wells Fargo, Morgan Stanley ve Citi, üçüncü çeyrek bilançolarını açıklayacak.

JPMorgan uyardı! Borsada fırtına kopabilir

 

Bilançolar Wall Street’i çökertecek mi?

 

Borsalarda dip ne zaman görünecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV11 Ekim 2022 17:28

    fırsatınız var iken benim gibi borsadan çıkıp nakte geçin yoksa büyük acılar çekeceksiniz.YTD.