E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları destek paketindeki belirsizlikle düştü---

ABD borsaları destek paketindeki belirsizlikle düştü

ABD borsaları destek paketindeki belirsizlikle düştü
19 Aralık 2020 - 00:23 borsagundem.com

Günlerdir Kongre'den korona virüse karşı destek paketinin çıkmasını bekleyen ABD'li yatırımcılar haftanın son günü de uzlaşma olmayınca satışlara yöneldi. Günün parlayan yıldızı, gelecek hafta S&P 500'de işlem görecek Tesla hisseleri oldu

Wall Street'te endeksler haftanın son gününü düşüşle kapadı. Korona virüsle mücadele kapsamında Kongre'den çıkarılması hedeflenen destek paketinden umutların azalması düşüşte en büyük etken oldu. 

Perşembe günü kırılan rekorların sonrasında endeksler haftanın son gününe de yükselişle başladı. Ancak ilerleyen saatlerde, Kongre'de destek paketi için beklenen uzlaşmanın bir türlü çıkmaması, yatırımcıların alım iştahını düşürdü. Öğleden sonra, federal hükümetin pazar günü gece yarısına kadar kapanmasını önlemek için geçici bütçe tasarısı verildiğinin duyulmasıyla destek paketi beklentisi iyice azaldı ve satışlar hızlandı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi günü 124,32 puan ve yüzde 0,41 oranında düşüşle 30.179,05 seviyesinde kapadı.  S&P 500 de 13,07 puan ve yüzde 0,35 oranında kaybederek gün sonunda 3,709,41 seviyesine geriledi. Tesla hisselerinin gelecek hafta S&P 500 endeksinde işlem göreceğinin açıklanması şirket hisselerinin yüzde 5.96 değer kazanmasını sağladı. Tesla'nın performansına rağmen Nasdaq 9,11 puan ve yüzde 0,07 oranında düşüşle 12,755,64'e geriledi.

HAFTALIK BAZDA DURUM

ABD borsaları, Noel haftası öncesinde haftayı artıda kapadı. 13-18 Aralık haftasında S&P 500 yüzde 1.3, Dow Jones yüzde 0.4 ve Nasdaq yüzde 3.1 değer kazandı.

ABD'de hükümetin kapanmaması için 2 günlük bütçe

 

Avrupa borsaları haftanın son gününü düşüşle kapattı

 

Borsa İstanbul haftayı çifte rekorla taçlandırdı

 

ABD'nin cari açığı yılın üçüncü çeyreğinde arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)