E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin'in yuan adımı sonrası yükselişle kapandı---

ABD borsaları Çin'in yuan adımı sonrası yükselişle kapandı

ABD borsaları Çin'in yuan adımı sonrası yükselişle kapandı
07 Ağustos 2019 - 06:08 borsagundem.com

ABD-Çin ticaret savaşı endişelerinin tırmanmasıyla haftanın ilk günü büyük şok yaşanan Wall Street'te endeksler salı gününü yüzde 1'in üzerinde kazançlarla tamamladı

Çin yönetiminin dolar karşısında yüzde 8 değer kaybeden yuanı dengelemek için adım atması sonrası New York borsası yükselişle günü tamamladı. 

ABD ve Çin'in karşılıklı yaptırım açıklamaları ve Çin'de yuanın dolar karşısında son 11 yılın en düşük seviyesine inmesi haftanın ilk günü Wall Street'te büyük şok yaşatmıştı. ABD Hazine Bakanlığı, Çin'i döviz manipülatörü ilan ederken Wall Street yatırımcılarında ticaret savaşı endişeleri zirve yapması üzerine endeksler yüzde 3 civarında kayıplar yaşamıştı. Salı günü Çin'in yuanı dolar karşısında dengeleme adımı atması üzerine ABD borsalarındaki kara bulutlar dağıldı. 

Çin’in yuanı biraz daha güçlü bir şekilde düzeltme hareketi ve Beyaz Saray’ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow’un "Donald Trump Eylül ayında görüşmeler için Çin heyetine ev sahipliği yapmayı planlıyor" açıklamaları yatırımcıları rahatlattı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 311.78 puan ve yüzde 1.21 oranında artışla 26.029.52 seviyesinde tamamladı. S&P 500 37.03 puan ve yüzde 1.30 oranında artışla gün sonunda 2.881.77 seviyesine yükseldi. Nasdaq 107.83 puan ve yüzde 1.39 artışla günü 7.833.27 seviyesinde kapadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)