E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin'den gelen iyimser mesajlarla yükseldi---

ABD borsaları Çin'den gelen iyimser mesajlarla yükseldi

ABD borsaları Çin'den gelen iyimser mesajlarla yükseldi
10 Ekim 2019 - 05:16 borsagundem.com

Bugün başlayacak olan ABD-Çin ticaret müzakereleri öncesi Pekin'den gelen olumlu mesajlarla endişeleri hafifleyen yatırımcılar pay alımlarına yöneldi

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası, ABD-Çin ticaret müzakerelerinde ilerleme umutlarıyla çarşamba gününü yükselişle tamamladı.

Üst üste iki gün yaşanan büyük kayıplara yol açan ABD ile Çin arasındaki hem ticari hem de siyasi gerginlik, çarşamba günü Pekin'den gelen olumlu mesajlarla hafifledi. 

Pekin kaynaklı haberler, Çin’in ABD’de yaşanan ticari gerilimleri azaltmak istediğini ve kısmi bir ticaret anlaşması karşılığında daha fazla Amerikan tarım ürünü almayı teklif ettiğini gösteriyor. Bu tür bir anlaşma, ABD’nin 250 milyar dolar değerindeki Çin malı üzerindeki vergileri yüzde 25’ten yozde 30’a çıkarmayı planladığı 15 Ekim’den önce gelebileceği ifade edildi. 

Wall Street analistleri, Çin'in teklifiyle varılacak bir anlaşmanın fikri mülkiyet konusunu kapsam dışında bırakacağı için tam bir anlaşma olmayacağı ancak diğer büyük anlaşmaların yolunu açacağı görüşünü paylaştı. 

Açıklamaların ardından özellikle Çin'le ticarete duyarlı hisse senetleri yükseldi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 182.1 puan ve yüzde 0.7 oranında artışla 26.346.14 seviyesinde tamamldı. S&P 500 ise  26.34 puan ve yüzde 0.91 oranında artışla gün sonunda 2.919.4 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 79.96 puan ve yüzde 1.02 oranında artışla günü 7.903.74 seviyesinde kapadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)