E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin jesti sonrası günü yükselişle kapadı---

ABD borsaları Çin jesti sonrası günü yükselişle kapadı

ABD borsaları Çin jesti sonrası günü yükselişle kapadı
12 Eylül 2019 - 02:37 borsagundem.com

Washington'da yapılacak ABD-Çin ticaret görüşmeleri öncesi Pekin yönetiminin tarifelerden muaf ABD ürünlerini açıklaması, Wall Street yatırımcılarının alım iştahını artırdı. 3 ana endeks de günü yükselişle kapadı

ABD borsaları Çarşamba gününü yükselişle kapadı. 3 ana endeks de yüzde 1 civarında kazançlar elde ederken S&P 500 30 Temmuz'dan bu yana ilk kez 3.000'in üzerinde kapandı. 

Wall Street'te endekslerin yükslişindeki en büyük etken Çin'den uzatılan zeytin dalı oldu. Pekin yönetimi  ABD ile yapılacak ticaret müzakereleri öncesinde bir iyi niyet gösterimi olarak tarifelerden muaf tutulan ABD ürünlerinin listesini yayımladı. 

Hafta başından bu yana alımlarda temkinli davranan Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. 

New York borsasında yükselişe katkı yapan bir diğer haber ise ABD Çalışma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık üretici fiyatları endeksini (ÜFE) açıkladı. Ağustos ayında ÜFE sıfır artış beklentisini aşarak yüzde 0.1 oranında artış gösterdi. ÜFE'deki bu artış, Wall Street yatırımcıları tarafından ABD ekonomisinin istikrara kavuştuğu şeklinde yorumlandı. 

FED'İN KARARINI ETKİLER Mİ?

ÜFE'deki artışın gelecek hafta yapılacak Fed FOMC toplansında faiz indirimi ile ilgili kararını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu. Analistler, ÜFE'deki artışın Fed'in 25 baz puanlık faiz indirimi kararını değiştirmeyeceği görüşünde. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 227.61 puan ve yüzde 0.85 oranında artışla 27.137.04 seviyesinde tamamladı. S&P 500 21.54 puan ve yüzde 0.72 oranında artışla gün sonunda 3.000.93 seviyesine ulaştı. Nasdaq da 85.52 puan ve yüzde 1.06 oranında artışla günü 8.169.68 seviyesinde kapadı. 

APPLE TV AÇIKLAMASI

Apple'dan yapılan açıklamada Apple TV +'nın yayın servisinin piyasaya çıkış tarihini açıkladı. Açıklamanın ardından hisseleri yüzde 3.2 artan Appel'ın piyasa değeri 1 trilyon doları aştı. Apple hisselerindeki yükseliş S&P 500 ve Nasdaq'a en büyük desteği sağladı. 

Boeing hisseleri de art arda altıncı günlük kazancını elde etti. Boeing'in hisselerindeki yüzde 3.6'lık artış Dow'a en büyük katkıyı sağladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)