E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin ile imza haberiyle rekorlara koştu---

ABD borsaları Çin ile imza haberiyle rekorlara koştu

ABD borsaları Çin ile imza haberiyle rekorlara koştu
10 Ocak 2020 - 05:14 borsagundem.com

Ortadoğu'da savaş tehdidinin ortadan kalkmasının ardından Çin ile ilgili imza açıklaması soğuk kış günlerinde Wall Street'e bahar havası yaşattı. Endeksler rekorlarla günü kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları perşembe gününü rekorlarla kapadı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın ortamı yumuşatan konuşması ve tahrik edici tweet paylaşımında bulunmamasının yanı sıra İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in de ABD üslerine yapılan füze saldırısıyla Tahran'ın tepkisinin sonlandırıldığını bildirmesi ABD ile İran arasındaki füze geriliminin savaşa dönüşeceği endişelerini bertaraf etti. Çarşamba günü bu açıklamaların getirdiği güvenle alımlara yönelen Wall Street yatırımcıları, perşembe günü yeni bir haberle alımlarını hızlandırdı. 

ÇİN İLE İMZALAR ATILIYOR

ABD Ticaret bakanlığı, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He önümüzdeki hafta Washington'da ticaret anlaşmasının birinci adımı için imzaların atılacağını duyurdu. Bu açıklama, yatırımcıların küresel ticaretle ilgili endişelerini de giderdi. 

ABD Ticaret Bakanlığı açıklamasında, Çin ile 2. aşama ticaret anlaşması için müzakerelerin de başlayacağı bildirildi. Açıklamada, müzakerelerin başlayacağı ancak Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine kadar anlaşmanın tamamlanmasının bekletileceğini ifade etti.

Dow Jones sanayi endeksi günü 211.81 puan ve yüzde 0.74 oranında artışla 28,956.90 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 21.65 puan ve yüzde 0.67 oranında yükselişle gün sonunda 3,274.70 seviyesine ulaştı. Nasdaq ise 74.18 puan ve yüzde 0.81 oranında artışla günü 9,203.43 seviyesinde kapadı. 

ÇİN'DEKİ iPhone SATIŞLARI

Apple hisseleri Aralık ayında Çin'de iPhone satışlarının yüzde 18'den fazla arttığını duyurdu. Açıklamanın ardından Apple hisseleri yüzde 2.12 oranında yükseldi.

Avrupa borsaları savaş endişesinin azalmasıyla yükselişle kapandı

 

Borsa savaş korkusunu atlattı, yukarı hareket yeniden başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ky10 Ocak 2020 06:50

    S&P 500 2019'da % 28,8 artışla 3.230'a yükselmesine rağmen faaliyet kazançları sadece % 4,3 arttı.(Dünkü haber)