E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 'Çin' endişesiyle karışık seyirle kapandı---

ABD borsaları 'Çin' endişesiyle karışık seyirle kapandı

ABD borsaları 'Çin' endişesiyle karışık seyirle kapandı
12 Şubat 2021 - 00:32 borsagundem.com

Başkan Biden'ın Çin ile rekabet için çıtanın yükseltilmesi gerektiğini söylemesi, Wall Street yatırımcıları tarafından 'Ticaret savaşları kızışacak' şeklinde değerlendirildi ve erken kazançlar geri verildi

Perşembe gününe yükselişle başlayan ABD borsaları, kötü gelen makroekonomik verilerin yanı sıra Başkan Joe Biden'ın Çin ile ticaret savaşının süreceğine işaret eden konuşmasıyla kapanışa doğru karışık bir seyir izledi.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında verilecek 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketi içine asgari ücretin saat başına 15 dolara çıkarılmasının da dahil edilmesi teklifi yatırımcıları telaşlandırdı. 

Beyaz Saray'da ABD'nin altyapı çalışmalarını görüşmek için bir grup senatörle bir araya gelen Başkan Biden, Çin Başkanı Şi Cinping ile yaptığı telefon konuşması hakkında bilgi verdi. Biden'ın "Çıtayı yükseltmezsek Çin öğle yemeğimizi yemeye hazır" ifadesini kullandı. Biden'ın sözleri yatırımcılar tarafından, Donald Trump döneminde başlayan Çin ile ticaret savaşının yeni dönemde de süreceği ve küresel ticareti tehdit edeceği şeklinde değerlendirildi ve hisse satışları hızlandı. 

Gün sonunda Dow Jones eksiye inerken S&P 500 ve Nasdaq mütevazi artışlarla günü tamamladı. 

KAPANIŞ PUANLARI

S&P 500 Endeksi 6,5 puan ve yüzde 0,17 oranında kazanarak 3.916,38'e yükseldi. Nasdaq da 53,24 puan ve yüzde 0,38 oranında artışla günü 14.025,77 puanla kapadı. Dow Jones Sanayi Endeksi ise 7,1 puan ve yüzde 0,02 düşüşle 31.430,7'ye geriledi.

MAKROEKONOMİK VERİLER

Ülkede bugün açıklanan verilere göre, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 6 Şubat ile biten haftada 793 bine gerilemesine rağmen piyasa beklentilerinin ve salgın öncesi dönemdeki seviyelerin üzerinde gerçekleşti.

Ayrıca ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), federal bütçe açığının 2021 mali yılında 2,3 trilyon doları bulacağını öngördü.

Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, işsizlik programlarının süresi dolmadan ekonomik destek paketinin onaylanmasını beklediğini ifade etti.

Biden'da Çin korkusu

 

ABD'de bütçe açığının 2,3 trilyon doları bulması bekleniyor

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

Avrupa borsaları Fransa hariç yükseldi

 

Borsa bankalar öncülüğünde geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)