E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Brexit oylaması sonrası düştü---

ABD borsaları Brexit oylaması sonrası düştü

ABD borsaları Brexit oylaması sonrası düştü
23 Ekim 2019 - 04:37 borsagundem.com

Wall Street endeksleri, Çin ile ticaret haberleri ve olumlu şirket bilançolarıyla yükselişle başladığı günü Brexit şokuyla ekside kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları salı gününü düşüşle kapadı. Endekslerin erken kazançlarını silen faktör ise İngiltere Parlamentosu'ndaki Brexit oylaması oldu. 

Wall Street'te yatırımcılar, üçüncü çeyrek şirket kârları ve Çin ile ABD arasında Kasım ayında bir anlaşma umudunun artmasıyla güne alıcılı başladı. Endeksler erken saatlerde yukarı yönlü hareket ederken S&P 500 rekora bir adım daha yaklaştı. 

İyi başlayan gün İngiliz hükümetinin Brexit anlaşmasını 3 gün içinde Avam Kamarası'ndan geçirmeyi amaçlayan önergesinin parlamentoda reddedilmesiyle tersine döndü. 

Parlamentodaki yenilgi, Başbakan Boris Johnson’ın AB'den çıkışı 31 Ekim'de sonlandırma ihtimalini düşürdü. İngiltere Parlamento'sundaki bu gelişmenin ardından Wall Street yatırımcıları satışa yöneldi. Endeksler erken kazançlarını sildi, eksiye geçti. 

KÜRESEL EKONOMİ İÇİN ENDİŞE

Stratejistler, Brexit komplikasyonlarının ABD piyasaları üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olmasına rağmen, yatırımcıların küresel finansal ve ekonomik koşullar konusundaki belirsizliklerine katkıda bulunduğu görüşünü paylaştı. 

Procter & Gamble ve United Technologies hisseleri, beklentinin altında gelen bilanço sonuçları sonrası düştü. Ancak ilerleyen saatlerde Procter & Gamble hisseleri yüzde 2,6 ve United Technologies hisseleri de yüzde 2,2 artttı. 

McDonald's hisseleri açıklanan bilanço rakamlarının ardından yüzde 5,0 değer kaybetti. Açıklamada McDonald's'ın ABD'deki satışları yüzde 4.8 artışla yüzde 5.2'lik beklentinin gerisinde kaldı. Turizm sigortası şirketi Travelers'in açıkladığı kar rakamları beklentinin altında kalınca hisseleri yüzde 8,3 değer kaybetti.

Dow Jones sanayi endeksi günü 39.54 puan ve yüzde 0.15 oranında düşüşle 26.788.10 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise  10.73 puan ve yüzde 0.36 oranında düşüşle gün sonunda 2.995.99 seviyesine geriledi. Nasdaq da 58.69 puan ve 0.72 oranında düşüşle günü 8.104.30 seviyesinde kapadı. 

Facebook hisseleri kullanıcı verilerinin izinsiz paylaşıldığı konusundaki soruşturmanın genişletilmesiyle yüzde 3.9 değer kaybetti.

Boeing hisseleri, şirketin ticari uçaklardan sorumlu yöneticisinin ayrıldığını açıklamasının ardından hafifçe yükseldi.

REKOR ARTIŞ

Biogen Inc hisseleri, uyuşturucu üreticisi şirketin daha önce üretimi durdurulmuş olan Alzheimer’ın tedavisinde kullanılan ilaç için sürpriz bir açıklamayla ABD'den onay isteneceğini duyurması sonrası yüzde  26.1 arttı.

Ünlü motosiklet markası Harley-Davidson'un üçüncü çeyrek açıklamalarında karının beklentileri aşmasıyla hisseleri yüzde 8 yükseldi.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)