E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Biden’a fazla güvendi---

ABD borsaları Biden’a fazla güvendi

ABD borsaları Biden’a fazla güvendi
04 Kasım 2020 - 12:25 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz haftadan bu yana %5’lik bir yükseliş gerçekleştirmişti. Ancak yatırımcıların Biden’ın tartışmasız zaferi ihtimaline fazla odaklanması günlerce sürecek keskin düşüşlere neden olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki son günlerde devam eden ralli yatırımcıların Biden’ın tartışmasız zaferi ihtimalini fazlasıyla fiyatlandırdığı anlamına gelebilir. Yatırım danışmanlığı şirketi BTIG’nin Hisse Senetleri ve Türevleri Baş Stratejisti Julian Emanuel CNBC’ye verdiği röportajda borsaların ciddi bir hareketlenmeye gebe olduğunu belirtiyor.

Emanuel röportajında, “Sorun şu ki Cuma günkü düşüşlerden itibaren %5’lik düz bir çizgi yakaladık. Şu anda hesaba katmadığımız şey önümüzdeki birkaç gün boyunca göreceğimizden tam olarak emin olmadığımızın bir kesinlik olması” dedi.

Borsa uzmanı oy pusulalarının fazlalığı nedeniyle seçim sonuçlarının resmi olarak oluşmasının haftalar ya da aylar alabileceğine dikkat çekiyor.

Emanuel’in açıklamaları başkanlık seçimleri öncesinde S&P 500’ün tarihteki en iyi ikinci performansını göstermesinin ardından geldi. Endeks %1,8 oranında yükselerek 3.369 puanda kapandı. Dow Jones Endeksi ise daha iyi bir performans göstererek %2,1’lik yükselişle 27.480 puanda işlem gününü bitirdi.

Emanuel seçimin kesin bir kazananının bu hafta içerisinde belli olmaması halinde S&P 500’ün en azından eylül başlarındaki diplere geri dönebileceğini öngörüyor.

Borsa uzmanı, “3.130 puandan aşağısını ifade eden aylardır görmediğimiz 200 günlük ortalamaları test etmemiz ihtimal dışı değil” dedi.

2021 yılı için yükseliş beklentileri yara almadı

Ancak Emanuel'in tahmininde halen bir umut ışığı mevcut. Borsa uzmanına göre bu düşüşler 2021’deki boğa piyasasını etkilemeyecek. Zira Emanuel’e göre borsalar Beyaz Saray’ı kimin kazanacağından çok dev korona virüs destek paketiyle ilgileniyor.

Borsa uzmanı, “Siyasi yapıyı belirlediğimizde teşvik paketinin onaylanması ihtimali oldukça yükseliyor” dedi.

Emanuel’e göre giderek artan korona virüs vaka sayısı politikacılar için özellikle gelecek yılın ilk çeyreğinde aciliyet yaratacak. Emanuel, “FED’in rahatlatıcı olmayı sürdürdüğü dönemde potansiyel bilanço geri dönüşlerine ve sağlık alanındaki gelişmeler bizim için yukarı yönlü hareketi gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Wall Street vadelilerinde seçim depremi

 

Piyasa uzmanlarının seçim gözlemleri nasıl?

 

Trump zaferini ilan etti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cahil herif04 Kasım 2020 18:15

    türk dostu  bidene güveniyorum.trumpa hiç ama hiç güvenmiyorum.trump tam bir dansöz.zaten karı gibi sesi var bir de bizim paramızı aldı f35 uçağımızı vermedi.tam bir hırsız 

  • Mehmet05 Kasım 2020 16:28

    Türk dostu derken ya ilk kelimeyi yada ikinci kelimeyi yanlış yazmış olmandan başka bir ihtimal aklıma gelmiyor

  • Ozcan05 Kasım 2020 08:49

    Harbiden de cahilmissin