E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Aralık'a hızlı girdi---

ABD borsaları Aralık'a hızlı girdi

ABD borsaları Aralık'a hızlı girdi
01 Aralık 2015 - 23:54 borsagundem.com

ABD hisse senetleri yüzde 1.1 ralli yaparak, tarihsel olarak güçlü seyredilen Aralık ayına yükselişle girdi

ABD hisse senetleri ralli yaptı ve küresel hisse senetleri için tarihsel olarak en güçlü ay olan Aralık ayına yükselişle başladı. Böylelikle Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, yatırımcıların Aralık ayındaki para politikası kararlarını beklemelerinden dolayı son altı yılda görülen en dar aylık hareketinin ardından durgunluğunu kırdı.

Gösterge endeks Kasım ayında, güçlenen ABD ekonomisinin Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gideceği beklentisinin olumsuz tkisini dengelemesi ile birlikte, yüzde 0.1'den az yükseldi. Endeks bu yıl yüzde 2.1 yükseldi ve son dört yılın en düşük yükselişini gerçekleştirmeye yöneldi. Sağlık-bakım şirketleri Salı günü, dün atın son işlem gününde Kasım ayı kazancını geri vermesinin ardından sıçrama yaptı ve kazançlara önülük etti.

S&P500 Endeksi yüzde 1.1 yükselerek 2,102.63 puandan kapandı ve 3 Kasım'dan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Dow Jones Endeksi 168.43 puan ya da yüzde 0.95 yükselerek günü 17,888.35 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.93 yükselerek 5,156.31 puana tırmandı.

Jersey City, New Jersey'de ICAP Plc işlemlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Ron Anari, "Şimdilerde risk için biraz daha fazla tolerans var, zira endeksler yatay ve yöneticiler bir noktada getiri göstermek zorunda. Gidilecek yalnızca 4 hafta daha var ve tahvil alarak bunu yapmıyorlar," dedi ve "Fed bir noktada faiz artıracak ve bu şimdi de olabilir. Hisse senedi piyasaları bunu oldukça fazla absorbe etti" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)