E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları açılışta yüzde 1'in üzerinde düştü---

ABD borsaları açılışta yüzde 1'in üzerinde düştü

ABD borsaları açılışta yüzde 1'in üzerinde düştü
20 Ocak 2016 - 16:52 borsagundem.com

Dünya piyasalarındaki satış dalgasına paralel olarak ABD borsaları da açılışta sert düştü. Endekslerde yüzde 1'in üzerinde kayıplar var.

Küresel ekonominin gücüne ilişkin endişeler dünya borsalarında satışlara neden olurken ABD borsaları da bu düşüşten etkilendi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi açılışta %1.1 düştü ve 1,861.43 puana geriledi. Endeks böylece 2014 Nisan'dan beri en düşük seviyeye ilerledi. Dow Jones Endeksi'nde ise kayıplar 200 puana ulaştı. 

ABD'de bu yıl düne kadar hisse senetlerinin değerinden yaklaşık 2.2 trilyon dolar silindi.  S&P 500 bu yıl %8 değer yitirdi. 

Küresel bazda hisse senedi piyasaları petroldeki sert düşüş ve Çin'deki yavaşlamayla yıla en kötü başlangıcı yaptı. 

Japonya borsaları da Çin ve Avrupa'nın ardından bugün ayı piyasasına girdi. Batı Teksas tipi petrolün varil fiyatı 28 doların altına geriledi. 

New York'taki Federated Investors'ta hisse senedi şef stratejisti Phil Orlando, piyasaların Çin'in sert iniş endişesi, petrol fiyatları ve dolardaki yükselişe odaklandığını ancak henüz dibin görülmediğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)