E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 3 ayın dibinde---

ABD borsaları 3 ayın dibinde

ABD borsaları 3 ayın dibinde
06 Ocak 2016 - 23:38 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, Çin'in yuanı zayıflatmasının ardından hisse senetlerine küresel bazda gelen satışların ardından 3 ayın en düşüğüne indi

ABD hisse senetleri, Çin'in para birimini zayıflatması ve bunun sonucu dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin'deki yavaşlamanın küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişelerinin artması sonrası, tüm dünyada hisse senetlerine gelen satışların ardından, üç ayın en düşüğüne indi.

Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki (S&P 500) enerji ve ham madde şirketleri, Çin'in bugünkü hareketinin finans piyasalarını geçen yaz kargaşaya sürükleyen hareketleri hatırlatmasının arından, en az yüzde 2.6 düşerek, kayıplara öncülük etti. Chevron Corp. yüzde 3.9 düşerken, bakır üreticisi Freeport-McMoRan Inc. yüzde 8 kaybetti. Gösterge endeksteki 10 sanayi grubunun sekizi en az yüzde 1 düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.3 düşüşle 1,990.40 puandan kapandı. Endeks gün içinde yüzde 1.9 kadar gerileyerek 6 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Dow Jones Endeksi 252.15 puan ya da yüzde 1.47 kayıpla günü 16,906.51 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.14 düştü.

Alpha Theory Advisors başkanı Benjamin Dunn, "Şimdilerde riskten kaçınma eğilimi hakim," dedi ve "Az sayıda yatırımcı, geçen yılki yatay ila hafif aşağıda seyrin ardından, bu yıl için umutlu ve şimdi belki de Çin'in insanların düşündüğü kadar kötü olduğunun teyidini görüyoruz. Fed'den gelen kuyruk rüzgarını ve yatırımcı hevesini kaybettik. ve bu durum, şimdilerdeki korku tablosuna katkıda bulunuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)