E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 2015'in en iyi haftasını geçirdi---

ABD borsaları 2015'in en iyi haftasını geçirdi

ABD borsaları 2015'in en iyi haftasını geçirdi
21 Kasım 2015 - 17:20 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, faiz endişelerinin azalmasıyla birlikte tüm zamanların yükseğine yaklaştı

ABD hisse senedi yatırımcıları, yüksek faiz endişelerine en azından bu hafta için ara verdi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, ABD ekonomisinin 2006 yılından bu yana ilk defa gerçekleştirilecek faiz artırımına dayanacak kadar dirençli olduğunu işaret eden Fed yetkilileriyle yüzde 3.3 yükselerek 2015’in en iyi haftasını geçirdi. Hisse senetleri, Paris terör saldırısının ardından oluşan yatırımcı gerginliğini aşarak, Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkililerinin gerektiğinde ek teşvik sunulacağını pekiştirmesinden destek buldu.

Faiz artırımına gidilme ihtimali, artırımın yakınlaştığını işaret eden her göstergede hisse senetlerinin geri çekilmesine neden olarak, hisseleri bu yıl olumsuz etkiledi. Bu dinamik, Fed Ekim ayı toplantı tutanaklarında politika yapıcıların sıkılaştırma arzusunu tekrar dile getirmesine rağmen, bu hafta değişti. Fundstrat Advisors LLC. baş hisse senedi stratejisti Tom Lee’ye göre bu değişim, bir boğa sinyali.

“Bu hafta en cesaret verici gelişme, Fed’in Aralık’ta faiz artırımına gideceğinin netleşmesine rağmen piyasaların yükselmesi oldu. Bu geçtiğimiz birkaç ay gördüğümüz durumun tersi. Hisse senedi piyasaları artık faiz artırımına hazır” dedi.

S&P 500 Endeksi, Aralık ayından bu yana görülen en güçlü kazancın göstergeyi 200 günlük ortalama fiyatının üzerine taşımasıyla, 5 günde 2,089.17 puan seviyesine ulaştı. Endeks, tüm zamanların yükseğinden yüzde 2 aşağıda seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)