E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD bir şehirde okullarda aşı zorunlu oldu---

ABD bir şehirde okullarda aşı zorunlu oldu

ABD bir şehirde okullarda aşı zorunlu oldu
10 Eylül 2021 - 04:32 borsagundem.com

ABD’nin Los Angeles şehri ortaokul ve lise öğrencilerine yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısını zorunlu hale getirdi.

ABD'de ülkenin ikinci büyük eğitim bölgesi olan Los Angeles’ta eğitim kurulu, 12 yaşından büyük öğrencilerin okula devam edebilmesi için aşı olmalarını oylamayla kabul etti.

Böylece Los Angeles, ülkede aşıyı ortaöğretim ve liselerde zorunlu tutan ilk büyük öğretim bölgesi oldu.

Los Angeles’ta spor ve diğer aktivitelere katılan öğrencilerin ekim sonuna, geri kalan öğrencilerinse 19 Aralık’a kadar iki aşısını da tamamlamış olması isteniyor.

Temmuz ortasından ağustos ortasına kadar çocuk Kovid-19 vakalarında büyük bir artışın görüldüğü Los Angeles’ta okulların maske ve test düzenlemeleriyle açılmasından sonra vakalarda düşüş yaşanmıştı.

600 binden fazla öğrencinin okula devam ettiği bölgede, tüm öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının haftada bir Kovid-19 testi yapılması zorunluluğu bulunuyordu.

İngiltere'de üçüncü doz Kovid-19 aşısı uygulamasına bu ay başlanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VELİ10 Eylül 2021 10:00

    olması gereken bu, bence istanbul da da hatta tüm okullarda zorunlu olmalı, böylelikle çocuklarımız gün boyu maske takmaktan kurtulmuş olur, ayrıca acaba çocuğum corona olacak mı endişe ve korkusundan kurtulmuş olacağız.