E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD bilançolar beklentinin üzerinde---

ABD bilançolar beklentinin üzerinde

ABD bilançolar beklentinin üzerinde
17 Ocak 2020 - 09:45 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbulda bugün izlenecek seviyeler ve gelişmeler ile ABD'de açıklanan bilançoların incelemeleri bulunmaktadır.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 122,500 seviyesini test etse de günü %0.1 artışla 121,000 seviyesinden kapattı. Tarihi yüksek seviyeleri test eden endekste işlem hacmi de rekor kırdı ve 16,9 milyar TL olarak gerçekleşti. USD/TL kuru 5.86 seviyelerinde işlem görürken, risk pimi CDS ise 250 seviyesinin altına geriledi.

ABD'de S&P-500 endeksi ilk defa 3,300 seviyesini geçerken, Google'ın ana ortağı Alphabet'in piyasa değeri de ilk kez 1 milyar doları aştı. ABD'de şu ana kadar açıklanan şirket bilançolarının %76'sı beklentileri üzerinde gerçekleşirken, son açıklanan Morgan Stanley de beklentilerin üzerinde kar açıkladı. Öte yandan açıklanan perakende satışlar ve işsizlik başvuruları verileri de güçlü geldi.
Çin tarafında ise büyüme piyasa beklentilerine paralel açıklandı ve 2019 yılında Çin ekonomisi %6.1 büyümüş oldu. Bu verilere bağlı olarak tüm majör hisse piyasalarında pozitif seyir izlendi. Sabah saatlerinde de vadeli piyasalarda alıcılı bir seyir takip ediliyor.

İçeride ise en önemli gelişme TCMB faiz kararı oldu. TCMB politika faizini 75 baz puan indirerek %11.25'e çekti. Karar metninde ise en son yapılan aralık ayı toplantısına göre önemli derecede değişiklik bulunmuyor. Enflasyondaki iyileşmenin devam etmesine paralel olarak politikanın şekilleneceği belirtiliyor. Piyasa beklentileri 50-100 baz puan indirim şeklindeydi. Dolayısıyla, bu karar sonrasında kurda bir miktar gevşeme takip edildi.

Bugün Avrupa'da enflasyon, ABD'de ise sanayi üretimi, kapasite kullanımı ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif bir açılış yapmasını bekliyoruz. Dün TCMB kararı sonrasında kar satışları izlendi. Bu aşamada dalgalanma sürebilir, 121,800-122,500 direnç seviyeleri iken
120,500-119,500 destek seviyeleridir. Kısa vadede 119,500 desteği kritik olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)