E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD başkanlık seçimlerinde kritik bölgeler var---

ABD başkanlık seçimlerinde kritik bölgeler var

ABD başkanlık seçimlerinde kritik bölgeler var
04 Kasım 2016 - 10:01 borsagundem.com

ABD Başkanlık Seçimi'nde gözler kararsız eyaletlere çevrildi

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde gözler kararsız eyaletlere çevrildi.
ABCNews'un seçim anketlerinden hazırladığı değerlendirmeye göre eyaletlerin başkanlık seçiminde oy verecek seçici delegelerinin son dağılımnı 62 delegenin hangi tarafa gideceğinin belirsiz olduğuna işaret ediyor.
Geleneksel olarak Cumhuriyetçi adaylara oy veren ancak son 2 seçimde Demokrat adaya, Obama'ya destek veren Florida'da Clinton ile Trump arasında başa baş bir yarış yaşanıyor. Bu eyalette önemli bir oy potansiyeli olan Hispanikler yüzed 30'a yüzde 60 bir dağılım ile Clinton'u destekliyorlar.
Seçimin başa başa geçtiği bir diğer eyalet olan Georgia'da da Afrika kökenli Amerikalıların oyları Hillary Clinton'u yarışta tutuyor.
Trump, Arizon'da yüzde 5, Teksas'ta yüzde 9 ve Utah'ta yüzde 6 oyla Clinton'un önünde.
New Hampshire eyaletinde ise UMass Lowell/7News'un anketi Clinton ve Trump'ın oylarının yüzde 44 ile başa baş olduğunu gösteriyor.Burada liberal aday Gary Johnsonh'un oy oranı yüzde 5, yeşillerin adayı Jill Stein'in oy oranı yüzde 4 seviyesinde.
Anketlere göre ABD genelinde şu anda Clinton'ın kazanması kesin olan delege sayısı 197, 81 delegeni daha Clinton'a gitmesi olasılığı var. Trump'ı kazanması kesin delege sayısı 157 ve kazanma olasılığı yüksek delege sayısı da 41. 62 delegenin kime gidebileceği ise belirsiz.
Kararsız eyaletler, Arizona, Utah, Florida, North Carolina ve Maine. Bu eyaletler arasında en yüksek en fazla delege 29 ile Florida'da bulunuyor. Arizona'nın delege sayısı 11, Utah'ın 6, North Carolina'nın 15 ve Maine'nin 4.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)