E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Trump'tan Venezuela açıklaması---

ABD Başkanı Trump'tan Venezuela açıklaması

ABD Başkanı Trump'tan Venezuela açıklaması
30 Nisan 2019 - 22:47 borsagundem.com

Trump, Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin, "Venezuela'daki durumu çok yakından takip ediyorum. ABD, Venezuela halkına ve onların özgürlüğüne destek veriyor." değerlendirmesinde bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Trump, açıklamasında, "Venezuela'daki durumu çok yakından takip ediyorum. ABD, Venezuela halkına ve onların özgürlüğüne destek veriyor." ifadesini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİ

Venezuela'da 23 Ocak'ta kendini devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido, sabah sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı 3 dakikalık bir videoyla halka ve askerlere sokağa çıkma çağrısı yapmıştı.

Bugün ise Guaido, Caracas'taki La Carlota Hava Üssü yakınında etrafında bir grup askerle çektiği videoyu Twitter hesabından yayımlamıştı. Başkent Caracas'ta bazı askeri birliklerin yolları kestiği, bazı yollarda da askeri araçların görüldüğü belirtilmişti.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ise darbe girişimine karşı koyacaklarını belirterek, "Biz silahlı kuvvetler olarak anayasal düzeni savunmaya yemin ettik. Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olağan dışı bir durum söz konusu değil, herkes komutanların emrindedir." açıklamasında bulunmuştu.

ABD yönetimi ise Guadio ve taraftarlarının darbe girişimine tam destek veren açıklamalar yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 3401 Mayıs 2019 01:00

    Doların Batsın bıktık artik

  • WeareMADURO01 Mayıs 2019 00:33

    Bu yalan , haksızlık , ihanet , satılmışlık , ikiyüzlülük ...vs ABD ve onun yönetimine çok yakışıyor ayrıca cuk da oturuyor. Ama nereye kadar ? Ne zaman ve kim bir şekilde vesile kılınarak bu işe dur denilecek ? İnşaAllah o günleri en kısa zamanda yaşamak arzu ve dileği ile ...

  • ada01 Mayıs 2019 00:13

    demek demokrasi yalan rüzgârı bilmem kaçıncı bölüm senaryo ayni oyuncular degisik

  • Yazik30 Nisan 2019 23:14

    Demek coniler Venezuela yada demokrasi goturmekte kararlı :(

  • Süleyman 30 Nisan 2019 23:12

    Libya'ya, Irak'a, Suriye'ye sözde demokrasi getirdiğiniz gibi öylemi?