E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan flaş Çin açıklaması: Müzakere masasına geri gelmek istiyorlar---

Trump'tan flaş Çin açıklaması: Müzakere masasına geri gelmek istiyorlar

Trump'tan flaş Çin açıklaması: Müzakere masasına geri gelmek istiyorlar
26 Ağustos 2019 - 10:16 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Çin'in ticaret görüşmelerine yeniden başlamak istediğini söyledi

ABD Başkanı Donal Trump, Çinli yetkililerin dün gece ABD Ticaret Müzakerecisi'ni aradıklarını ve Çin'in müzakere masasına geri gelmek istediğini söyledi.

G7 zirvesi için bulunduğu Fransa'da açıklamalarda bulunan Trump, "Çin Devlet Başkanı Xi büyük bir lider, sakinlğini ve bir anlaşma yapma arzusunu memnuniyetle karşılıyorum. Çin dün geve ABD Ticaret Müzakerecisini aradı ve müzakere masasına geri gelmek istiyorlar. Bu dünya için çok pozitif bir gelişme" diye konuştu.

Çin ile müzakerelerin kısa zaman içinde başlayacağını ve Çin'in bir ticaret anlaşması yapmak istediğini ifade eden Trump, "Çin tedarik zincirlerini kaybetmek istemiyor. Çin ile çok ciddi şekilde konuşmaya başlıyoruz" dedi.

                Çin'den Trump'a jet yanıt!

İRAN'DA REJİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTEMİYORUZ

G7 için bulunduğu Biarritz'de açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, güçlü bir İran görmek istediğini ve İran'da rejim değişikliği peşinde olmadıklarını söyledi. Ancak Trump, İranlıların yaşamaya zorlandıkları hayatın kabul edilebilir olmadığını da vurguladı.

Trump, İran Dışileri Bakanı Cevad Zarif'in Biarritz'e gelmesinin sürpriz olmadığını da belirtti. Zarif'in geleceği konusunda Macron'un kendisini bilgilendirdiğini ifade eden Trump, İran ile görüşmek için çok erken olması nedeniyle Zarif ile kendisinin temasta bulunmadığını da vurguladı. Ancak Trump, Amerikalı yetkililer ile Zarif arasında görüşme gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda bilgi vermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recai26 Ağustos 2019 10:36

    eğer Abd ile Çin anlaşırsa gelişmiş ülkelerde resesyon riski azalır, Abd faizleri indirmeyi bırakır. Dolar da 7-8 TL seviyelerine ilerler.