E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Trump: Fed faizimizi sıfıra veya daha altına düşürmeli---

ABD Başkanı Trump: Fed faizimizi sıfıra veya daha altına düşürmeli

ABD Başkanı Trump: Fed faizimizi sıfıra veya daha altına düşürmeli
11 Eylül 2019 - 14:00 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Fed'in gösterge faizi sıfır seviyesine ya da daha altına düşürmesi gerektiğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in faizleri sıfıra veya daha altına indirmesi çağrısı yaptı ve hayatta bir kere gelecek fırsatın kaçırılmakta olduğu uyarısında bulundu.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Borçlarımızı daha düyük faiz maliyeti ile ve daha uzun süreli olarak yeniden finanse etmemize andım için Fed ABD faiz oranlarını sıfıra veya daha aşağı indirmeli" ifadelerini kullandı. Faiz maliyetinin aşağı getirilebileceğini ve aynı anda vadenin de önemli oranda uzatılabileceğini savunan Trump, "Büyük bir para birimine, güce ve bilançoya sahip olan ABD her zaman en düşük faizi ödemeli" dedi.

Trump, "Enflasyon Olmasın! Bu sadece Jay Powell'ın saflığı ve Fed bize diğer ülkelerin hali hazırda yapmakta olduklarını yahma imkanı vermiyor. Hayatta bir kere gelecek bir fırsat var ve biz bunu "Dangalaklar" nedeniyle kaçırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tututuit11 Eylül 2019 18:27

    yaf bu sarı douz ile fed danışıklı dövüş yapıyorlar.arada da bizi kekliyorlar.fed indirmeliymiş..sen böyle söyle ben şöyle söylim öylemi?miktir ol şavşak.

  • Osman11 Eylül 2019 17:37

    Kurun yükselişini durdurmak için , yüksek faiz yüksek faiz diyen kendilerince en iyi ekonomist benim diyenler nerede ????????  faizleri yükseltelim ,doğru olan budur diye Cumhurbaşkanımıza psikolojik baskı yaptılar , yok merkez bankası bağımsız mış felan , şu anda hiç biri ortada yok , yüksek faizden bahseden bile yok , az kalsın ekonomiyi tamamen kilitleyeceklerdi , ülkeyi iflasın eşiğine getireceklerdi .Örnek alın Trump ı örnek alın adam eksi faiz diyor be , faizi eksi yapın diyor.Sayın Cumhurbaşkanımızı tebrik ediyorum fazla geçmeden kontrolü ele aldı.Aynen katılıyorum Faiz sebep enflasyon sonuçtur.Uygulanan yüksek faiz sonucu bir çok inşaat firması evler satılmadığı için battı . Kuru düşürmek için faiz kullanılmaz.Bırakın ister 10 olsun ister 15 hiç önemli değil ama faizi yükseltirseniz arabanın motorunu yakar kilitlersiniz.

  • Mustafa D11 Eylül 2019 22:12

    Enflasyon ve faiz sarmaldır, yumurta tavuk ilişkisidir. Sorun borckolik olmaktır, borç almadan değirmen dönmüyor. Çözüm üretimdir ama sadece betonla değil,katma değerli urun üretmektir.

  • Okie Dokie11 Eylül 2019 14:47

    Bay Trump çok tehlikeli şeylere burnunu sokuyorsun çooook. Faiz ve kudüs bizim dokunulmazımızdır.