E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Joe Biden özür diledi---

ABD Başkanı Joe Biden özür diledi

ABD Başkanı Joe Biden özür diledi
01 Kasım 2021 - 19:24 borsagundem.com

Biden, Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi nedeniyle özür diledi

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda, Donald Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi sebebiyle özür diledi. Biden, göreve gelir gelmez anlaşmaya geri dönülmesi için bir kararname imzalamıştı.

Amerika Birleşik Devletler Başkanı Joe Biden, İskoçya'nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen COP26 kapsamındaki "Eylem ve Dayanışma" başlıklı oturumda konuştu.

TRUMP'IN ÇEKİLDİĞİ ANLAŞMA İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Göreve başlar başlamaz Paris İklim Anlaşması'na geri döndüğünü belirten Biden, "Bence özür dilememeliyim ama yine de geçmiş yönetim döneminde ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi nedeniyle özür dilerim." ifadesini kullandı.

"ABD ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR"

Biden, bütün büyük ekonomilerin sera gazı salınımı konusunda amaçlarına ulaşmasını umduğunu vurgulayarak, "ABD, bu konuda üzerine ne düşüyorsa yapacaktır." dedi.

BIDEN, GÖREVE GELDİĞİNDE KARARNAME İMZALAMIŞTI

Ocak 2017'de ABD Başkanlığı görevine gelen Donald Trump, görevindeki ilk yılında Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceklerini duyurmuş ve süreç resmi olarak Kasım 2020'de tamamlanmıştı. "İklim değişikliğiyle mücadele" en büyük seçim vaatlerinden biri olan Biden ise göreve geldiği 20 Ocak'ta anlaşmaya geri dönülmesi için bir kararname imzalamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 konusunda Biden'da olumsuz bir yaklaşım görmedim

 

Erdoğan-Biden zirvesinde neler konuşuldu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Kasım 2021 22:38

    Tamam reisimizle yolundan geliyoruz baydın efendi :D nükleer santral kurup tesis adınıda YEŞİLVATAN koyacaz :D her şey iklim için, ....

  • Antony John Blinken02 Kasım 2021 08:54

    Mr Reis yazılarınızı Başkan BİDEN a copy paste ile gönderiyorum demiştim ki bu yazınızı da kendisine ilettim ... Dikkatlice okumuş ve çok ilgisini çekmiş yazınız ... Bu seferinde de sana bir aferini çok görmeyi ayrıca senin için tam bir görev adamı tanımını da hiç eksik etmiyor bilesin ve gurur duyasın.

  • Selmani01 Kasım 2021 21:42

    İklim için çalışalım tamam da Şu teröre desteğine keselim ayıpoluyo ama baydın efendi

  • Türkoğlutúrk02 Kasım 2021 08:30

    En büyük düşmanının ABD olduğunu bilmiyorsun.

  • Nedim01 Kasım 2021 20:39

    Allah ın bunağı karbon ve klor gazını atmosfere salan atom bombası ile Japonya yı darmadağan eden Amerika dan başka bir ülke mi?