E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Biden'dan Kiev'e anlamlı ziyaret---

ABD Başkanı Biden'dan Kiev'e anlamlı ziyaret

ABD Başkanı Biden'dan Kiev'e anlamlı ziyaret
20 Şubat 2023 - 13:24 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden, Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna lideri Zelenskiy'le bir araya geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümünün hemen öncesinde Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'le bir araya geldi.

İngiliz basını, Ukrayna'da 9 yıl önce hükümet karşıtı protestoların olduğu ve 107 kişinin hayatını kaybettiği günün yıldönümünde Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştüğüne dikkat çekti.

"ANLAMLI VE SEMBOLİK"

Aynı zamanda, "Biden'ın topyekun bir çatışmanın ortasındaki Ukrayna lideriyle görüşüyor olması anlamlı ve sembolik" ifadeleriyle İngiliz basınında yer aldı.

POLONYA GÖRÜŞMESİ

Bu sürpriz ziyaret Polonya'da Cumhurbaşkanı Andrej Duda ile görüşmek üzere gittikten sonra gerçekleşti. Nitekim Ukraynalı siyasetçi Lesia Vasylenko sabah saatlerinde Biden olduğunu doğruladığı önemli bir konuğun Kiev'e geleceğini iddia etmişti.

SON DERECE ÖNEMLİ BİR DESTEK SEMBOLÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Telegram hesabında Biden ile görüşmesinin fotoğrafını yayınladı ve “Ziyaretiniz Ukraynalıların tamamı için son derece önemli bir destek sembolü” notunu düştü.

Biden’ın Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştirdiğine ilişkin haberlerin basında yer almasından hemen önce, başkent Kiev dahil Ukrayna’nın tamamında hava saldırısı alarmı verilmiş, ülkenin hava savunma sistemleri devreye girmişti.

BİDEN RUSYA'YA YENİ YAPTIRIMLAR AÇIKLAYACAK

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Biden, bu hafta Rusya ile ilişkili kişi ve kuruluşlara yönelik yeni yaptırımların açıklanacağını söyledi" denildi.

Açıklamada, "Biden, Kiev'e topçu mühimmatı, tanksavar sistemleri ve radarlar dahil kritik silahların teslimatını açıklayacak" ifadelerine yer verildi.

Blinken açıkladı: ABD Ukrayna'ya Patriot gönderiyor

 

Askeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?

 

ABD Ukrayna'ya tanksavar ve uçaksavar gönderiyor

 

ABD Ukrayna'da barışın garantörü olacaktır

 

ABD Ukrayna’ya silah yardımına devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)