E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Biden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü---

ABD Başkanı Biden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

ABD Başkanı Biden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
28 Ocak 2022 - 00:07 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptı. Biden, ABD'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan desteğini tekrarladı

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik "saldırgan" tavırları konusunda ABD ve Avrupalı müttefiklerinin endişelerini dile getirdi.

Rusya'nın askeri müdahalesini ilerletmesi durumunda ABD ve Avrupalı ortaklarının Rusya'ya yönelik güçlü ekonomik yaptırımlar ve diğer önlemler getireceğini kaydeden Biden, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan "sarsılmaz desteğini" yineledi.

"Sorunların çözümü için en iyi yol diplomasi"

Görüşmede Biden, ABD ve ortaklarının "Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında karar ya da istişare olmaz" ilkesine bağlılığını sürdürdüğünü vurguladı.

Biden ve Zelenskiy, Rusya'ya gerginliği azaltma çağrısı yaptı ve sorunların çözümü için en iyi yolun diplomasi olduğunu ifade etti.

Biden, ABD'nin Minsk Anlaşmalarının uygulanması için güven tesis edici adımlar atılmasına desteğe hazır olduğunu dile getirdi.

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması ardından bölgedeki gerilim artarken Biden, 7 Aralık Salı Günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile video konferans yöntemiyle görüşmüş ve Ukrayna'yı işgalin "ağır sonuçları" konusunda Rus mevkidaşını uyarmıştı.

Rusya: Ukrayna'ya saldırmayı düşünmüyoruz

 

Almanya ve ABD, Ukrayna'yı görüşecek

 

Erdoğan 3 Şubat'ta Ukrayna'ya gidecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)