E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Biden, Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararını açıkladı---

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararını açıkladı

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararını açıkladı
23 Şubat 2022 - 22:18 borsagundem.com

ABD'den Rusya'ya karşı bir hamle daha geldi. Kuzey Akım 2 projesi yetkililerine yaptırım uygulayacaklar

Ukrayna sınırında yaşananlar nedeniyle önceki günlerde Rusya bankalara ve elitlere yaptırım uygulayan ABD'den yeni adım geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Almanya ve Rusya arasında yürütülen ve geçtiğimiz günlerde durdurulan Kuzey Akım 2 projesini yapan firma ve yetkililere yaptırım uygulama kararı verdi.

Ukrayna ile tarihi sorunlar yaşayan Rusya, önceki günlerde Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler Luhanks ve Donetsk'i resmen tanımıştı. Putin'in bu tarihi kararnameye imza atmasının ardından başta ABD olmak üzere NATO ülkelerinden art arda tepkiler yükseldi.

2 BANKAYA YAPTIRIM UYGULADILAR

Rusya'nın kararını "işgal" olarak nitelendiren Amerika Birleşik Devletleri, 2 Rus bankası ve ABD'deki Rus elitlerine yaptırım kararı aldığını açıkladı. Rusya'yı kararından vazgeçmeye davet eden ABD, bu hamlelerine yeni bir hamle daha ekledi.

KUZEY AKIM 2 PROJESİ YETKİLİLERİNE YAPTIRIM

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Ukrayna üzerindeki baskını çekmeyen Rusya ile Almanya arasında gerçekleştirilmesi planlanan Kuzey Akım 2 projesinin firmasına ve yetkililerine yaptırım uygulanacağını açıkladı.

ABD: Rus ordusu Ukrayna'ya girmeye hazır

 

Rusya'nın AB sermaye ve finans piyasalarına erişimine kısıtlama

 

Ukrayna'nın Türkiye'den "Boğazlarla" ilgili talebi olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet turk24 Şubat 2022 01:29

    MARIKA GERI VITES R YAPTI :) rusyanın  çokta umrundaydı senin yaptırımların amerika  not rusya yanlısı filan degilim ama amerikanın r yapmasına hayran kaldım .

  • bir dost 24 Şubat 2022 00:19

    parca parca kısıtlamaları  acıklamakda ne demek , izole ettik de bitsin yok dahaileri giderse sunu yaparız bunu yaparız, pütin geriye dönüşü olmayacak  bir konuşma yaptı kesin bir karar vardı, tarihi bir konuşmaydı, nedir ikidebir çıkıp ekonomiyi geriyorsun sende çık bir kez kesin konuş rusya  gibi.

  • Yorum23 Şubat 2022 23:51

    ABD kendini açık etti asıl ve tek gayesi AB nin Rusya dan gaz alımını sekteye ugratmak bunun için çok ugraşıyor karedenizden gelip Türkiye üzerinden giden boru hattının gitmemesi projenin sekteye ugraması içinde çok çabalamıştı hatırlarsanız şimdi AB ile rusyayı karşı karşıya getirip bunu başardı bu yatırımda bunu AP açık ortaya koydu madem rusyayı kötü duruma sokmak istiyorduysan şift sisteminden çıkart veya adamlar altınlarını sizin ülkenizde çekerken niye izin verdiniz resmen abd rusyayı bu savaş çıksın diye besledi